Nyheter

Ny cykelbana mellan Kode och Kareby

I samband med Kungälvs kommuns byggnation av ny cykelbana mellan Kode och Kareby samförlägger vi ny elkabel, 24 kV, och två optoslangar. Arbetet gör att vi får säkrare leverans av el och fiber till våra kunder, vi kan även ta ner äldre och mer känslig luftledning.

Dotorp-Hallbjörtorp har valt att sälja sitt bredbandsnät till oss

Dotorp-Hallbjörtorp har valt att sälja sitt bredbandsnät med närmare 80 anslutningar till oss. Bredbandsnätet ligger inom Dotorp och Hallbjörtorp utanför Kärna i Kungälvs Kommun. Vi är nu stolta ägare och fortsätter skapa ett fiberrikare liv för kungälvsborna.

Jobba hos oss?

Vi söker nu: Teamledare Drift/Energimätning för Affärsområde Elnät och Teamledare till Affärsområde Stadsnät. Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att utvärdera och behandla ansökningar kontinuerligt. Ansökan skickas till inger@strategiskhr-partner.se

Vår dröm är att alla barn ska överleva barncancer

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer. Vi är stolta över att bidra till Barncancerfonden genom att vara Barnsupporter 2019.

Marknadsinformation - Stigande spotpris

Marknadsinformation för elhandel augusti. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Ladda för sommar!

Vi på Kungälv Energi önskar alla kungälvsbor en riktigt härlig sommar. Glöm inte att njuta av alla smultronställen som finns runt om i vår fantastiska kommun.

Marknadsinformation för elhandel - Årets lägsta pris

Marknadsinformation för elhandel, juli 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Den elektriska, varma och uppkopplade stämningen i Kungälv.

Kära kungälvsbo, vi vet att vi tänker oftare på dig än vad du tänker på oss. Det är ok. Vi förstår att det finns annat att fundera på än sin el-, fiber- och värmeleverantör.

Nya anslutningsavgifter för elnätet från 1 juli 2019

Från och med 1 juli 2019 kommer de nya anslutningsavgifterna börja gälla. Vi har valt att följa Ei:s metod och höjer priset för en anslutning till elnätet som varit oförändrat sedan år 2011.

Marknadsinformation för elhandel juni

Marknadsinformation för elhandel juni 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Öppettider Midsommarhelgen

Öppettider Midsommarhelgen, torsdag 20 juni - Öppet till kl. 12.00, fredag 21 juni (Midsommarafton) - Stängt. Trevlig midsommar!

Bra kämpat och grattis!

Grattis säger vi till Hanna som vann en elcykel i vår 5-kamp under Öppet hus.

Nordkroken Bredband har valt att sälja sitt bredbandsnät till oss

Nordkroken Bredband har valt att sälja sitt bredbandsnät med närmare 300 anslutningar till oss. Vi är nu stolta ägare och fortsätter skapa ett fiberrikare liv för kungälvsborna.

Marknadsinformation för elhandel - maj

Marknadsinformation för elhandel maj 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Öppet hus blev en succé!

I lördags var det Öppet hus hos oss med över 800 besökare. Roligt att så många kungälvsbor var intresserade av att komma till oss för en rolig och förhoppningsvis lärorik dag. Tack till alla som kom och hälsade på och skapade en elektrisk stämning! Vi kommer inom kort att presentera vinnarna i 5-kampen.

Öppet hus den 18 maj!

Välkomna till Öppet hus hos oss på Byggmästaregatan 5 nu på lördag den 18 maj kl. 11.00 till 15.00. Vi kommer att visa upp hela vår verksamhet och även ha öppet vårt museum under dagen. Ses på lördag!

Underhållsröjning av kraftledningsgator

Ledningsröjning kommer att utföras under maj till oktober med hjälp av entreprenör i följande områden: Munkegärde, Ullstorp, Rollsbo och Ytterby. Arbetet utförs dagtid måndag till fredag mellan kl. 7.00 till 16.00. Underhållsröjning görs för att kunna säkra en trygg elförsörjning till våra kunder.

Marknadsinformation för elhandel april

Marknadsinformation för elhandel april 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Glad Påsk!

Öppettider under påskhelgen för kundservice och kontoret. På Skärtorsdag har vi öppet mellan kl. 7.00 - 12.00. Vi har sedan stängt över påskhelgen och öppnar igen som vanligt tisdagen den 23 april. Vi vill passa på att önska alla kungälvsbor en riktigt Glad Påsk!

Vi kommer utföra flygbesiktning av högspänningsledningar

Flygbesiktningen kommer att ske under vecka 15. Besiktningen kommer att genomföras för att upptäcka eventuella okända skador och för att förebygga framtida fel på ledningarna. Besiktningen kommer att ske med hjälp av helikopter på låg höjd och vi ber er därför att ha överseende med eventuella störningar i samband med detta. Avisering till kunder som har anmält sig till vår SMS-avisering kommer att få meddelande på morgonen innan start för besiktning.

Marknadsinformation för elhandel mars

Marknadsinformation för elhandel mars 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Nytt Mina Sidor

Nu är nya Mina Sidor lanserat och du kan enkelt logga in med Mobilt BankID. På Mina Sidor kan du bland annat ha koll på din anläggning, förbrukning eller fakturor. Testa gärna att logga in redan idag!

Marknadsinformation för elhandel februari

Marknadsinformation för elhandel februari 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Presentation av Fjärrvärmens lokala miljövärden för år 2018

Fjärrvärmens lokala miljövärden sammanställs och presenteras varje år sedan 2009. Värmemarknadskommittén, VMK, har i en överenskommelse enats om hur miljöpåverkan av energianvändning i fjärrvärmevärmda fastigheter ska värderas ur ett bokföringsperspektiv. I VMK ingår förutom fjärrvärmebranschen, kundorganisationerna HSB, Fastighetsägarna, Riksbyggen, SABO och Hyresgästföreningen.

Segrarna i tävlingen under Elens dag

Tack till alla de drygt 150 kungälvsbor som under Elens dag deltog i vår tävling. Här kommer segrarna: 1. Nina Andréasson 2. Ann Rhodén 3. Mats Degerman. Grattis och bra kämpat!

Tre elnätsföretag i samarbete har valt Aidons mätlösning med fokus på datainsamling

Tre elnätsbolag, Ale El, Härryda Energi och Kungälv Energi, har valt Aidon som leverantör av deras kommande generation smarta mätlösningar. Leveransen avser 51 000 elmätare. Istället för att skapa en egen IT-miljö för insamlingssystemet beslutade de sig för att även upphandla en mjukvarulösning där vardera av de tre elbolagen kommer ha ett molnbaserat Aidon Gateware-system för hantering och bevakning av sina mätpunkter.

Tack alla som kom till  frukostföreläsning om vätgas och bränsleceller

Vi på Kungälv Energi tycker det är roligt att det finns ett stort intresse för våra frukostföreläsningar. Tack än en gång till alla som kom på föreläsningen om vätgas och bränsleceller. Missade du tillfället kommer fler chanser under året.

Marknadsinformation för elhandel januari

Marknadsinformation för elhandel januari 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Fira Elens dag 23 januari – Tävla och vinn fina priser!

För att fira Elens dag lite extra har vi nu en tävling där du kan vinna fina priser. Allt du behöver göra är att svara på fyra frågor. Tävlingen kommer att pågå till 31 januari. Vinnarna kommer att presenteras på vår hemsida och sociala medier den 4 februari. Lycka till!

Vi välkomnar Telia som ny tjänsteleverantör i vårt stadsnät

Nu kan alla som är uppkopplade till Kungälv Energi Stadsnät välja Telia som tjänsteleverantör och få tillgång till bredband, tv och telefoni från Telia.

Ny belysning skapar trivsel och ökar tryggheten

Vi har i samråd med Kungälvs Kommun satt upp ny belysning under Nordreälvsbron. Den nya ljusare miljön skapar trivsel och ökar tryggheten på Fregattgatan för både fotgängare, cyklister och bilister.

Frukostföreläsning: Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen

Ta kontroll över energin - Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen.

Snabbladdaren har fått ny dekor och är öppen igen

Snabbladdaren vid McDonalds har nu fått ny dekor och är öppen som vanligt igen. Visste du att det är gratis att ladda din elbil i snabbladdaren, i alla fall till den 17 oktober 2019.

Snabbladdaren stängd den 9 - 11 januari för ny dekor

Snabbladdaren vid McDonalds kommer att vara stängd mellan onsdagen den 9 januari till fredagen den 11 januari på grund av att den kommer få ny dekor. Öppnar igen för laddning som vanligt den 11 januari kl. 16.00.

Marknadsinformation för elhandel december

Marknadsinformation för elhandel december 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Framtidstryggt och kostnadseffektivt elnät

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att elnätsavgifterna i Kungälv ligger under medel i Sverige sedan många år tillbaka. Detta är vi givetvis mycket stolta över då vi arbetar aktivt med att hålla en prisbild som är jämn och förutsägbar till våra kunder. Att inte ta ut mer avgifter än nödvändigt och vara prisvärda är en självklarhet.

Prisvärd och 100% fossilfri värme

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att Fjärrvärmepriset i Kungälv ligger under medelpriset i Sverige sedan några år tillbaka. Vi är stolta över att vi samtidigt har en 100 % fossilfri produktion av värmen i Kungälv och därmed erbjuder våra kunder ett av de klimatsmartaste valen som finns att tillgå samt god service som ingår i priset.

Energiskatt på el

Från och med den 1 januari 2019 ska energiskatt för elektrisk kraft betalas med 34,7 öre/kWh. Detta innebär en höjning med 1,6 öre/kWh jämfört med 2018.

Marknadsinformation för elhandel november

Marknadsinformation för elhandel november 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Bröderna Carlson satsar på solceller

Bröderna Carlson beslutade sig i somras för att installera solceller på företagets tak, några månader senare satt 126 solcellspaneler uppe.

Problem med OCR-numret på vår faktura för september/oktober

Vi har problem med fakturan, felaktigt OCR-nummer gör att det inte går att betala fakturan från oss för september/oktober. Från fredag den 16 november kommer felet vara avhjälpt och du kommer att kunna betala din faktura som vanligt.

Mina sidor kommer under en period att ha vissa driftproblem

Mina sidor som är ihopkopplat med kundinformationssystemet kommer att bytas. Under en period kommer vi därför ha vissa driftproblem och all information kommer inte att vara synlig eller korrekt.

Marknadsinformation för elhandel oktober

Marknadsinformation för elhandel oktober 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu har vi döpt vårt solcellsfält!

Just nu är vi i full färd med att skapa ett klimatsmart solcellsfält i Munkegärde. När det står klart inom kort kommer det att bestå av 1000 solpaneler som vi garanterar kommer att producera 280 kWh per panel och år. Vi har under en period haft en namntävling där man skulle komma med ett kreativt och passande namnförslag till solcellsfältet, med möjlighet att vinna 2 paneler i 10 år framöver. Det mest lysande förslaget blev Solrosen som flera tävlande har lämnat in. Efter lottning kan vi konstatera att Patrik Olin har vunnit. Grattis och bra jobbat med namn och motivering.

Bo kustnära i Kungälv

Det finns en stor efterfrågan av att bo kustnära i Kungälv och alltfler sommarboenden byggs om till åretruntboende. Detta ställer högre krav på infrastruktur som till exempel avlopp, vatten, fiber och elnät.

Marknadsinformation för elhandel september

Markandsinformation för elhandel september 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Årets första storm på väg mot Bohuslän

Hösten är i antågande och årets första storm verkar närma sig. I samband med detta så fördubblar vi vår beredskap för elnät mot normalt. Den förstärkta beredskapen gäller från fredag 21 september och över helgen.

Vi kommer att leverera 24 fiberförbindelser till HI3G

Samarbetet med Netwest har nu gett resultat och Kungälv Energi Stadsnät kommer att leverera alla fiberförbindelserna till den internationella operatören HI3G. I dagsläget är 24 förbindelser beställda varav 16 kommer att levereras redan under 2018. Vi på Kungälv Energi och Netwest är väldigt stolta över det förtroende som HI3G gett oss.

Hjälp oss att bygga platsvarumärket Kungälv!

Vilka är Kungälvs främsta styrkor och hur ska vi marknadsföra Kungälv i framtiden? Att förknippas med positiva känslor och associationer blir allt viktigare för platser i den hårda konkurrensen om invånare, företag och besökare. Under 2018/2019 ska vi skapa en gemensam plattform för hur vi ska berätta om Kungälv och med det väcka intresse och nyfikenhet i vår omvärld. Vi vill då självklart ha just din hjälp!

Vinnare av teckningstävlingen

Under våren har vi haft en teckningstävling för skolor i Kungälv. Tävlingen riktade sig till elever i årskurs 4-9 där uppgiften var att designa ett elskåp med temat vad Kungälv är för dem. Det kom in 150 tävlingsbidrag och det var fyra skolor som medverkade; Thorildskolan, Sandbackaskolan, Tunge skola och Övre Fontinskolan. På Energidagen utsåg vi fyra vinnare som, förutom att få en kopia av sin teckning på elskåpen, vann varsitt Guldkort på Liseberg.

Lysande bussreklam

Just nu rullar Kungälvs lokalbussar runt med ett lysande budskap. Visste du att endast 0,01 % av alla byggnader i Kungälv har solceller på taket? Det vill vi ändra på! Genom oss kan du både installera solceller på eget tak och hyra solcellsandelar i vårt solcellsfält som står klart i höst. Hör av dig till oss så hjälper vi till att hitta vilken lösning som passar bäst för dig.

Nu blir det lättare att ladda elbilen i Kungälv

Idag finns det över 50 000 laddbara bilar i Sverige. För att möta ett växande behov av laddstationer och göra det enklare för Kungälvsborna att välja elbil framför bensin- eller dieselbil installerar vi nu fler laddstationer runt om i Kungälv. Vid McDonalds och Nya Resecentrum är de redan uppe och färdiga att användas inom kort.