Nyheter

Kungälvsmässan 2021

Vi välkomnar alla kungälvsbor till vår monter på Kungälvsmässan i Mimershallen den 14-16 oktober. Vi utlovar fina mässerbjudande bland annat på laddboxen Charge Amps Halo.

Just nu har vi problem med vårt telefonsystem

Just nu har vi problem med vårt telefonsystem efter en uppdatering. Felsökning pågår.

Fortsatt höga spotpriser

Marknadsinformation för elhandel september 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Välkommen in i framtiden Västra gatan

Nu är vi nästan klara med våra schaktarbeten längs Västra gatan. Vecka 40 kommer arbeten startas med att schakta över fiberrör till de fastigheter som ligger på andra sidan trottoaren med jämna husnummer. Samtidigt pågår planeringen med att fiberansluta alla er som tecknat avtal för fiber.

Snart kan vi hitta fjärrvärmeläckor med hjälp av hunden Jeckov

Med hjälp av Susanne Kihl som driver Hundägarservice Specialsök och hunden Jeckov kan snart Kungälv Energi hitta läckor på fjärrvärmenätet på ett mycket effektivt sätt. Schäferhunden Jeckov, som är 8 år gammal, håller precis på att tränas för att kunna identifiera och markera fjärrvärmeläckor på våra ledningar som ligger under mark.

Vi hjälper dig njuta av solens energi!

Med solceller blir du mindre beroende av elmarknaden, producerar allt eller det mesta av din egen el och sänker dina energikostnader. Det här är för dig som gillar Kungälv, solen, en bra affär och ett ovanligt bekymmersfritt liv.

Klagomålsinformation mot elhandlare

En övervägande majoritet av de ca 140 elhandelsföretagen på elmarknaden har mycket få klagomål hos Konsumenternas energimarknadsbyrå, men det är stora skillnader.

Tonsjö och Kungälv Energi sluter avtal för miljön

Vindrosen har sedan 2014 försett Kungälvsbor med 100 % fossilfri energi. Från och med nu kommer de förse Tonsjö med samma närproducerade energi – ett viktigt steg mot en mer hållbar produktion.

Höga sommarpriser

Marknadsinformation för elhandel, augusti 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Vill du vara med i vårt lag och sprida elektrisk stämning?

Nu söker vi Ledande montör för gatubelysning, Beredare El och Beredare Fiber till Affärsområde Entreprenad. Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 augusti 2021. Vi kommer att utvärdera och behandla ansökningar kontinuerligt. Ansökan skickas till inger@strategiskhr-partner.se

Något lägre spotpris

Här hittar du länken till marknadsinformation för elhandel juli 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Högt tryck på föranmälningar till elnät

Vi har för närvarande många inkommande ärenden gällande föranmälan elnät, vilket gör att vår handläggningstid är längre än normalt. Vi prioriterar tillfälliga anläggningar, alla övriga ärenden hanteras i turordning. Tack för er förståelse, vi jobbar på så snabbt vi kan.

Högre spotpris

Något upp i fronten - Här hittar du länken till marknadsinformation för elhandel juni 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Grattis Johan Lindskog!

Nu har vi gratulerat vinnaren i tävlingen Finn fem el. På bilden lämnar Lars Andersson, Marknadschef Kungälv Energi, över elcykeln med ett tryggt avstånd till Johan Lindskog, Grattis! Stort tack till alla som deltog i vår tävling Finn fem el!

Vi kommer utföra flygbesiktning av högspänningsledningar

Flygbesiktningen kommer att ske under vecka 23. Besiktningen kommer att ske med hjälp av helikopter på låg höjd och vi ber er därför att ha överseende med eventuella störningar i samband med detta. Du kan anmäla dig till vår SMS-avisering och få meddelande på morgonen innan start för besiktning.

Något högre terminspris

Marknadsinformation för elhandel, maj 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Grattis till alla våra vinnare!

Vi har fått in många och bra motiveringar, och för juryn har det inte varit helt lätt att välja vinnare. Men efter långa överläggningar är tävlingen nu avslutad, och vi skulle därför vilja gratulera Johan Lindskog, Lena Lindqvist, Rosita Mattsson och Jan Soovik. Stort grattis från oss på Kungälv Energi!

Ett fiberrikare liv på Marstrandsön

Nu är arbetet med att gräva ner fiber i full gång på Marstrandsön. Under projektet så kommer vi att förlägga ny kanalisation för fiberkablar. Det gamla stamnätet i fiber kommer till stora delar att bytas ut och säkras upp för en bättre och säkrare leverans för både gamla och nya kunder. Vi kommer också att byta ut kablarna i marken för gatubelysningen. Samtidigt kommer också Vattenfall att förbättra elnätet. Arbetet med schakten beräknas vara klart i slutet av 2021.

Något högre terminspris

Marknadsinformation för elhandel, april 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Kommunfullmäktige positiva till en ny 100% fossilfri produktionsanläggning i Munkegärde

Kungälv växer och utvecklas, och för oss på Kungälv Energi innebär det inte bara fler invånare – utan också fler kunder. Därför behöver vi bygga ut vår nuvarande verksamhet på Munkegärdeverket så att vi ska kunna tillgodose dagens såväl som morgondagens kommuninvånare med hållbar, miljövänlig och 100 % fossilfri energi.

Seniordagen 2021 - Tema: Bo bra på äldre dar

Tema: Bo bra på äldre dar - Fredagen den 21:e maj, klockan 09.00-12.00. Seniordagen blir i år en webbsänd förmiddag med äldres boende i fokus. Det blir boendeinspiration, underhållning och tävling med fina priser. Allt kommer att sändas på kommunens webbsida.

Överbelastad kabel orsakade avbrott i Kode med omnejd

Enligt våra dokument och provningskontroller så skulle kabeln klara aktuell belastning. Under dagen felsökte vi vad som hänt och varför skyddet hade löst ut. Det visade sig att skyddet var felinställt och stämde inte överens med de protokoll och uppgifter som vi utfört beräkningarna på inför det planerade avbrottet. Detta medförde tyvärr att många av våra kunder blev strömlösa under en period.

Något högre terminspris

Marknadsinformation för elhandel, mars 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Ledningsröjning

Vi kommer under våren att genomföra ledningsröjning på vårt luftledningsnät för att få ännu säkrare leveranser till våra kunder. Aktuella områden är: Vegestorp, Kareby, Lundby, Ingetorp, Kode, Aröd, Timmervik, Jörlanda, Jordal, Stubbhålt, Björfjäll, Nolby, Skålldal. Arbetet kommer att utföras av extern entreprenör med start från vecka 11.

TACK ALLA KUNDER FÖR FINA OMDÖMEN

Ännu nöjdare kunder. Vi vill tacka för förtroendet! För oss på Kungälv Energi är det viktigast att du som kund är nöjd. Därför genomför vi kontinuerligt kundundersökningar där ni – våra kunder – får möjligheten att svara på vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre. Vi är mycket stolta över att år efter år förbättra våra resultat, och detta år är inget undantag. Faktum är att vi sedan 2018 enligt er har blivit bättre på det mesta: snabb hjälp och återkoppling, trevligt bemötande, bra hemsida och lätta fakturor.

Något högre spotpris

Marknadsinformation för elhandel, februari 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Justering av fjärrvärmepriser från 1 februari 2021

Den årliga Nils Holgersson – undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att Fjärrvärmepriset i Kungälv ligger under medelpriset i Sverige sedan några år tillbaka. Vi är stolta över att vi samtidigt har en 100 % fossilfri produktion av värmen i Kungälv och därmed erbjuder våra kunder ett av de klimatsmartaste valen som finns att tillgå. I erbjudandet ingår även full service med dygnet runt beredskap för våra kunder. Nu ser vi dock att bränslepriserna på våra fossilfria skogsbränslen stiger igen och vi höjer därför fjärrvärmepriset från 1 februari 2021.

Högre spotpris

Marknadsinformation för elhandel, januari 2021. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Inför Elens dag nu på lördag den 23 januari uppmärksammar vi nyttan av el

Vi har kämpat på. Vi har hållit ut. Men hur hade det funkat att jobba hemifrån utan el? (Ja, du kan nog gissa dig till svaret.) Vi älskar el!

Något högre terminspriser

Marknadsinformation för elhandel december 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Kungälv Energi erbjuder en tryggare vardag

Kungälv Energi erbjuder nu omsorgstjänster, för en säkrare vardag till den som vill bo kvar hemma längre. Via Omsorgsportalen från Sappa kan hushåll anslutna till Kungälvs stadsnät från och med idag ta del av digitala omsorgstjänster.

Just nu har vi problem med vårt nummer för felanmälan

Just nu har vi problem med vårt nummer för felanmälan: 0303-596 00. Under dagtid hänvisar vi därför till 0303-23 93 00. Efter kl. 16.00 går det åter att ringa 0303-596 00 för felanmälan. Felsökning av telefonsystemet pågår och vi hoppas att problemet ska vara ordnat snart.

Lägre elpriser i november

Marknadsinformation för elhandel, november 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Kareby bredbandsförening har valt att sälja sitt bredbandsnät

Kareby bredbandsförening har valt att sälja sitt bredbandsnät med 302 anslutningar till oss. Bredbandsnätet täcker hela Kareby förutom den mest centrala delen. Vi är nu stolta ägare och fortsätter skapa ett fiberrikare liv för kungälvsborna.

Fjärrvärmen tar vara på allt och sprider värme i höstmörkret

För oss är det både viktigt och naturligt att vara en del av kretsloppet i lokala samhället. För fjärrvärmeverksamheten innebär detta att vi aktivt söker efter lokala bränsleleverantörer. Vi kan på så vis minska transportsträckorna, lokala entreprenörer får arbete och kommunens skogsägare kan sälja sina avverkningsrester.

Med anledning av covid-19

Med anledning av pågående Corona-epidemi kommer Kungälv Energi fortsatt hålla stängt för besökare. Av omsorg för våra kunder, anställda och samhället i stort tycker vi det är viktigt att bidra till att smittspridningen av coronaviruset begränsas. Vi rekommenderar därför våra kunder att kontakta oss via telefon: 0303-23 93 00, e-post: info@kungalvenergi.se eller kungalvenergi.se.

Den elektriska, varma och uppkopplade stämningen i Kungälv

Kära kungälvsbo, vi vet att vi tänker oftare på dig än vad du tänker på oss. Det är ok. Vi förstår att det finns annat att fundera på än sin el-, fiber- och värmeleverantör.

Den varma stämningen i höstrusket presenteras av Kungälv Energi

Som ni säkert sett har vi grävt och lagt ner fjärrvärmerör i områdena runt stallet, Hällebergsgatan och ned mot Ytterby centrum. Detta har vi gjort för att knyta ihop fjärrvärmenätet i Ytterby (Stället) med Ytterby centrum och därmed med hela Kungälvs tätort. Syftet är att säkra upp en trygg och långsiktigt hållbar energiförsörjning med ett 100% fossilfritt alternativ. Genom utbyggnaden mångdubblas kapaciteten i området och vi kan säga ja till alla nya förfrågningar i Nordtag och Björkås.

Fallande pris i oktober

Marknadsinformation för elhandel oktober 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Just nu 15% rabatt på solceller

Att bli självförsörjande på el är inte så svårt. Allt man behöver är ett tak, prisvärda solceller och så solsken förstås. Vi hjälper dig njuta av solens energi. Just nu har vi 15% rabatt på solceller förutsatt att du är berättigad ROT-avdrag och inte har ett hus som är nyare än 5 år.

Svarta listan: Klagomål mot elbolag

En övervägande majoritet av de ca 140 elhandelsföretagen på elmarknaden har mycket få klagomål hos Konsumenternas energimarknadsbyrå, men det är stora skillnader. Här kan du som kund få information om vilka företag som de 12 senaste månaderna har genererat flest klagomål i relation till hur många kunder de har. För att elhandlaren ska finnas med i statistiken krävs också att antalet klagomål har överstigit en fastställd miniminivå. Listan uppdateras varje kvartal.

Något högre priser i september

Marknadsinformation för elhandel, september 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

ComHem till digitala upplevelser i Kungälv

Nu kan alla som är anslutna till Kungälv Energi Stadsnät välja ComHem som tjänsteleverantör och få tillgång till deras utbud av bredband och TV.

Låga avgifter och prisvärdhet lönar sig

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen som sammanfattar olika driftskostnader för ett typhus i Sveriges 290 kommuner är klar. Den visar återigen att elnätsavgifterna i Kungälv ligger under medel i Sverige, det är vi såklart mycket stolta över.

Slipp analoga räkningar från oss!

Du vet väl att du kan slippa få räkningar från oss? I vart fall analoga pappersräkningar. Skaffa e-faktura eller anslut till Kivra idag så gör du din vardag lättare och en bra insats för miljön.

Grattis Agneta Johansson!

Innan sommaren drog vi vårt strå till stacken för att hålla social distansering genom att anordna en digital skattjakt på Google maps. Vi fick in hundratals svar från skattletare i Kungälv, mycket roligt med så stort engagemang. Nu har vi gratulerat vinnaren och lämnat över elcykeln till Agneta Johansson, Grattis!

Grattis till vinnarna!

Nu är tävlingen avslutad och alla skatter hittade. Stort tack till alla som deltog. Och stort grattis till vinnarna! Tvätta händerna, håll avståndet och ta det försiktigt i sommar.

Högre priser i maj

Marknadsinformation för elhandel. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Skattjaktig stämning i Kungälv

Vi älskar Kungälv Energi-dagen. Det är en dag då vi får träffa er, ha det skoj, bjuda på hamburgare och tävla ut en elcykel. Men detta året blir det lite annorlunda. För det blir ju ingen Kungälv Energi-dag. Däremot tänkte vi att vi bjuder in till en skattjakt på internet. Närmare bestämt på Google Maps. Vi har gömt bilder runt om i Kungälv med en specifik kod som hjälper dig att eventuellt vinna en elcykel, ett presentkort på Kongahälla eller en gratis tårta.

Vi fortsätter sätta färg på Kungälv

I ett försök att sätta färg på Kungälv har vi nu avtäckt ett konstverk signerat Kungälvskonstnären Hanna Kastl-Lungberg. Hanna fick i uppdrag av Kungälv Energi, representerat av Marknadschef Lars Andersson på bilden, att upprätta ett verk på teknikhuset som styr trafikljusen vid Mimers Hus.

Nya och gamla Ytterbybor kan värma sig med 100% fossilfri fjärrvärme!

Vi påbörjar nu i maj ett stort utbyggnadsprojekt som syftar till att knyta ihop fjärrvärmenätet i Ytterby (Stället) med Ytterby centrum och därmed med hela Kungälvs tätort. Syftet är att säkra upp en trygg och långsiktigt hållbar energiförsörjning med ett fossilfritt alternativ.

Lägre pris i fronten

Marknadsinformation för elhandel april 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Vi kommer utföra flygbesiktning av högspänningsledningar

Flygbesiktningen kommer att ske under vecka 19. Besiktningen kommer att ske med hjälp av helikopter på låg höjd och vi ber er därför att ha överseende med eventuella störningar i samband med detta. Du kan anmäla dig till vår SMS-avisering och få meddelande på morgonen innan start för besiktning.

Varning - Bedragare utnyttjar Kungälv Energis varumärke för att lura äldre i Kungälvs kommun

Bedragare utger sig för att vara från Kungälv Energi och lurar framför allt äldre i Kungälvs kommun. Vi vill därför gå ut och varna och uppmana allmänheten att inte lämna ifrån sig personuppgifter eller bank- och kontouppgifter till okända.

Ny högspänningskabel och fiber till Fjällsholmen

Vi förlägger nu en 1,250 m extraförstärkt slang på sjöbotten mellan ön Trälen och ön Fjällsholmen. När slangen ligger på plats på sjöbotten och nergrävd på öarna trycker vi en högspänningskabel på 12,000 Volt in i slangen. Kabeln kommer dessutom vara integrerad med fiberkanalisation.

Med anledning av corona/covid-19

Med anledning av pågående Corona-epidemi kommer Kungälv Energi att hålla stängt för besökare tillsvidare. Av omsorg för våra kunder, anställda och samhället i stort tycker vi det är viktigt att bidra till att smittspridningen av coronaviruset begränsas. Vi rekommenderar därför våra kunder att kontakta oss via telefon: 0303-23 93 00, e-post: info@kungalvenergi.se eller kungalvenergi.se.

Så kan Västra Götaland nå bredbandmålen snabbare

Enligt ny statistik från Post- och telestyrelsen saknar fortfarande 21 procent av befolkningen i länet tillgång till fiber. På landsbygden är motsvarande siffra 37 procent. Nu efterlyser de kommunala stadsnäten i Västra Götaland regelförenklingar och ytterligare nationella stödmedel för att kunna slutföra de kvarstående hushållen och företagen.

Prisfall främst i fronten

Marknadsinformation för elhandel mars 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Släck – och höj din röst för planeten!

2007 grundade WWF en enkel symbolhandling för klimatet. Ett initiativ som innebär att alla lampor släcks under en timme, den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden.

Ska du arbeta eller studera hemifrån under den närmsta tiden?

Kungälv Energi Stadsnät är väl rustat för att klara ett ökat kapacitetsutnyttjande. Under två års tid har vi utfört stora uppgraderingar i fibernätet på Kungälvs landsbygd, kunder har fått ny utrustning och mer fiber har tillförts till nätet.

Gällande Kungälv Energis planerade avbrott på elnätet

Eftersom läget är ansträngt för våra invånare- och samhället i stort, har Kungälv Energi tagit beslutet att förebygga antalet avbrottstimmar i så stor utsträckning som möjligt. Grundtanken när vi planerar avbrott är att vissa åtgärder måste vi nu prioritera, såsom att röja farliga träd på luftledningar och driftomläggningar för att förbättra utsatta nät.

Prisvärd fjärrvärme och eldistribution från trakten

Vi är väldigt stolta över att erbjuda fossilfri värme utan att det kostar skjortan. Vi tycker att det ska löna sig att handla lokalt och miljövänligt. Och det visar sig nu att det gör det!

Fortsatt fallande priser

Marknadsinformation för elhandel, februari 2020. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Klagomål mot elbolag

En övervägande majoritet av de ca 140 elhandelsföretagen på elmarknaden har mycket få klagomål hos Konsumenternas energimarknadsbyrå, men det finns stora skillnader. I listan kan du se de 6 elbolag som har genererat flest klagomål i relation till hur många kunder de har de senaste 12 månaderna.

Ledningsröjning

Vi kommer under våren att genomföra ledningsröjning på vårt luftledningsnät för att få ännu säkrare leveranser till våra kunder. Arbetet kommer att utföras av extern entreprenör med start från vecka 6. Det aktuella röjningsområdet är markerat på kartan.

Prisfall i fronten

Marknadsinformation för elhandel. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

El är något fantastiskt!

Den 23 januari firar vi återigen Elens dag. Och det är verkligen något att fira. För tänk allt som möjliggörs med hjälp av el. Det går faktiskt knappt att föreställa sig ett liv utan. 

Vill du ha ett fiberrikare liv?

Bor du i före detta bredbandsföreningarna Nordkroken eller Dotorp-Hallbjörtorp och vill ha fiber till din fastighet? Under våren 2020 kommer fibernäten att uppgraderas och därefter kan vi ansluta fler i de aktuella områdena.

Slipp analoga räkningar från oss!

Nu gör vi som 900 andra företag, däribland Skatteverket och Försäkringskassan, och ansluter oss till den digitala brevtjänsten Kivra - en tjänst där du kan ta emot pappersdokument från oss digitalt istället för analogt. Kivra är säker, smart och miljövänlig posttjänst som är väldigt enkel att använda och ansluta sig till.

Nya priser för elnätet

Nya elnätsavgifter från den 1 januari 2020. Orsak till justeringen är den kraftiga nybyggnationen i Kungälvs kommun och stora investeringar för att få ett framtidstryggat elnät.

Nya priser för fjärrvärme från 1 februari 2020

Den årliga Nils Holgersson – undersökningen, som sammanfattar driftkostnader för ett typhus i Sverige, visar att värmepriset i Kungälv ligger under medelpriset i Sverige sedan några år tillbaka. Vi är stolta över att vi samtidigt har en 100 % fossilfri produktion och därmed erbjuder våra kunder ett av de klimatsmartaste valen som finns att tillgå. Bränslepriserna på våra fossilfria skogsbränslen stiger igen och vi höjer därför fjärrvärmepriset med ca 1,9 % för en genomsnittskund bland företagskunderna. Genomsnittligt pris för privatkunderna (Effektgrupp Villa) höjs med ca 2,9 % genom att den fasta årsavgiften höjs med 375 kr (inkl. moms).

Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer. Vi är stolta över att bidra till Barncancerfonden under julen 2019!

Stigande spotpris

Marknadsinformation för elhandel november 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Marknadsinformation - Högre priser i fronten

Marknadsinformation för elhandel oktober 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Nu finns det hjärtstartare i Ullstorp

Nu finns det en hjärtstartare på plats i Ullstorp som är redo om behov skulle uppstå. Det goda Initiativet togs av Ängegårdens samfällighetsförening som bestämt att köpa in och montera upp en hjärtstartare. Efter bra samarbete har vi nu installerat den på vår transformatorstation på Nedvägen 6 i Ullstorp.

Svarta listan: Klagomål mot elbolag

Sju elbolag hamnar på svarta listan över företag med mest klagomål. För första gången går nu statliga Konsumenternas energimarknadsbyrå ut och varnar framtida kunder och publicerar en lista över de elhandelsföretag som får mest klagomål. 

Ulvesund får nytt el- och fibernät

Pågående projekt i Ulvesund med byggnation av el- och fibernät går enligt tidplan. En stor del av schaktarbetena är nu klara och det återstår bara mindre och kortare schakter. Under höst och vinter kommer fibertekniker arbeta i området.

Marknadsinformation - Svagt stigande spotpris

Marknadsinformation för september. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Ny cykelbana mellan Kode och Kareby

I samband med Kungälvs kommuns byggnation av ny cykelbana mellan Kode och Kareby samförlägger vi ny elkabel, 24 kV, och två optoslangar. Arbetet gör att vi får säkrare leverans av el och fiber till våra kunder, vi kan även ta ner äldre och mer känslig luftledning.

Dotorp-Hallbjörtorp har valt att sälja sitt bredbandsnät till oss

Dotorp-Hallbjörtorp har valt att sälja sitt bredbandsnät med närmare 80 anslutningar till oss. Bredbandsnätet ligger inom Dotorp och Hallbjörtorp utanför Kärna i Kungälvs Kommun. Vi är nu stolta ägare och fortsätter skapa ett fiberrikare liv för kungälvsborna.

Jobba hos oss?

Vi söker nu: Teamledare Drift/Energimätning för Affärsområde Elnät och Teamledare till Affärsområde Stadsnät. Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att utvärdera och behandla ansökningar kontinuerligt. Ansökan skickas till inger@strategiskhr-partner.se

Vår dröm är att alla barn ska överleva barncancer

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever idag sin cancer. Vi är stolta över att bidra till Barncancerfonden genom att vara Barnsupporter 2019.

Marknadsinformation - Stigande spotpris

Marknadsinformation för elhandel augusti. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Ladda för sommar!

Vi på Kungälv Energi önskar alla kungälvsbor en riktigt härlig sommar. Glöm inte att njuta av alla smultronställen som finns runt om i vår fantastiska kommun.

Marknadsinformation för elhandel - Årets lägsta pris

Marknadsinformation för elhandel, juli 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Nya anslutningsavgifter för elnätet från 1 juli 2019

Från och med 1 juli 2019 kommer de nya anslutningsavgifterna börja gälla. Vi har valt att följa Ei:s metod och höjer priset för en anslutning till elnätet som varit oförändrat sedan år 2011.

Marknadsinformation för elhandel juni

Marknadsinformation för elhandel juni 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Öppettider Midsommarhelgen

Öppettider Midsommarhelgen, torsdag 20 juni - Öppet till kl. 12.00, fredag 21 juni (Midsommarafton) - Stängt. Trevlig midsommar!

Bra kämpat och grattis!

Grattis säger vi till Hanna som vann en elcykel i vår 5-kamp under Öppet hus.

Nordkroken Bredband har valt att sälja sitt bredbandsnät till oss

Nordkroken Bredband har valt att sälja sitt bredbandsnät med närmare 300 anslutningar till oss. Vi är nu stolta ägare och fortsätter skapa ett fiberrikare liv för kungälvsborna.

Marknadsinformation för elhandel - maj

Marknadsinformation för elhandel maj 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Öppet hus blev en succé!

I lördags var det Öppet hus hos oss med över 800 besökare. Roligt att så många kungälvsbor var intresserade av att komma till oss för en rolig och förhoppningsvis lärorik dag. Tack till alla som kom och hälsade på och skapade en elektrisk stämning! Vi kommer inom kort att presentera vinnarna i 5-kampen.

Öppet hus den 18 maj!

Välkomna till Öppet hus hos oss på Byggmästaregatan 5 nu på lördag den 18 maj kl. 11.00 till 15.00. Vi kommer att visa upp hela vår verksamhet och även ha öppet vårt museum under dagen. Ses på lördag!

Underhållsröjning av kraftledningsgator

Ledningsröjning kommer att utföras under maj till oktober med hjälp av entreprenör i följande områden: Munkegärde, Ullstorp, Rollsbo och Ytterby. Arbetet utförs dagtid måndag till fredag mellan kl. 7.00 till 16.00. Underhållsröjning görs för att kunna säkra en trygg elförsörjning till våra kunder.

Marknadsinformation för elhandel april

Marknadsinformation för elhandel april 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Glad Påsk!

Öppettider under påskhelgen för kundservice och kontoret. På Skärtorsdag har vi öppet mellan kl. 7.00 - 12.00. Vi har sedan stängt över påskhelgen och öppnar igen som vanligt tisdagen den 23 april. Vi vill passa på att önska alla kungälvsbor en riktigt Glad Påsk!

Marknadsinformation för elhandel mars

Marknadsinformation för elhandel mars 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Nytt Mina Sidor

Nu är nya Mina Sidor lanserat och du kan enkelt logga in med Mobilt BankID. På Mina Sidor kan du bland annat ha koll på din anläggning, förbrukning eller fakturor. Testa gärna att logga in redan idag!

Marknadsinformation för elhandel februari

Marknadsinformation för elhandel februari 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring marknaden eller elavtal.

Presentation av Fjärrvärmens lokala miljövärden för år 2018

Fjärrvärmens lokala miljövärden sammanställs och presenteras varje år sedan 2009. Värmemarknadskommittén, VMK, har i en överenskommelse enats om hur miljöpåverkan av energianvändning i fjärrvärmevärmda fastigheter ska värderas ur ett bokföringsperspektiv. I VMK ingår förutom fjärrvärmebranschen, kundorganisationerna HSB, Fastighetsägarna, Riksbyggen, SABO och Hyresgästföreningen.

Segrarna i tävlingen under Elens dag

Tack till alla de drygt 150 kungälvsbor som under Elens dag deltog i vår tävling. Här kommer segrarna: 1. Nina Andréasson 2. Ann Rhodén 3. Mats Degerman. Grattis och bra kämpat!

Tre elnätsföretag i samarbete har valt Aidons mätlösning med fokus på datainsamling

Tre elnätsbolag, Ale El, Härryda Energi och Kungälv Energi, har valt Aidon som leverantör av deras kommande generation smarta mätlösningar. Leveransen avser 51 000 elmätare. Istället för att skapa en egen IT-miljö för insamlingssystemet beslutade de sig för att även upphandla en mjukvarulösning där vardera av de tre elbolagen kommer ha ett molnbaserat Aidon Gateware-system för hantering och bevakning av sina mätpunkter.

Tack alla som kom till  frukostföreläsning om vätgas och bränsleceller

Vi på Kungälv Energi tycker det är roligt att det finns ett stort intresse för våra frukostföreläsningar. Tack än en gång till alla som kom på föreläsningen om vätgas och bränsleceller. Missade du tillfället kommer fler chanser under året.

Marknadsinformation för elhandel januari

Marknadsinformation för elhandel januari 2019. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Fira Elens dag 23 januari – Tävla och vinn fina priser!

För att fira Elens dag lite extra har vi nu en tävling där du kan vinna fina priser. Allt du behöver göra är att svara på fyra frågor. Tävlingen kommer att pågå till 31 januari. Vinnarna kommer att presenteras på vår hemsida och sociala medier den 4 februari. Lycka till!

Vi välkomnar Telia som ny tjänsteleverantör i vårt stadsnät

Nu kan alla som är uppkopplade till Kungälv Energi Stadsnät välja Telia som tjänsteleverantör och få tillgång till bredband, tv och telefoni från Telia.

Ny belysning skapar trivsel och ökar tryggheten

Vi har i samråd med Kungälvs Kommun satt upp ny belysning under Nordreälvsbron. Den nya ljusare miljön skapar trivsel och ökar tryggheten på Fregattgatan för både fotgängare, cyklister och bilister.

Frukostföreläsning: Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen

Ta kontroll över energin - Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen.

Snabbladdaren har fått ny dekor och är öppen igen

Snabbladdaren vid McDonalds har nu fått ny dekor och är öppen som vanligt igen. Visste du att det är gratis att ladda din elbil i snabbladdaren, i alla fall till den 17 oktober 2019.

Snabbladdaren stängd den 9 - 11 januari för ny dekor

Snabbladdaren vid McDonalds kommer att vara stängd mellan onsdagen den 9 januari till fredagen den 11 januari på grund av att den kommer få ny dekor. Öppnar igen för laddning som vanligt den 11 januari kl. 16.00.

Marknadsinformation för elhandel december

Marknadsinformation för elhandel december 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Framtidstryggt och kostnadseffektivt elnät

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att elnätsavgifterna i Kungälv ligger under medel i Sverige sedan många år tillbaka. Detta är vi givetvis mycket stolta över då vi arbetar aktivt med att hålla en prisbild som är jämn och förutsägbar till våra kunder. Att inte ta ut mer avgifter än nödvändigt och vara prisvärda är en självklarhet.

Prisvärd och 100% fossilfri värme

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att Fjärrvärmepriset i Kungälv ligger under medelpriset i Sverige sedan några år tillbaka. Vi är stolta över att vi samtidigt har en 100 % fossilfri produktion av värmen i Kungälv och därmed erbjuder våra kunder ett av de klimatsmartaste valen som finns att tillgå samt god service som ingår i priset.

Energiskatt på el

Från och med den 1 januari 2019 ska energiskatt för elektrisk kraft betalas med 34,7 öre/kWh. Detta innebär en höjning med 1,6 öre/kWh jämfört med 2018.

Marknadsinformation för elhandel november

Marknadsinformation för elhandel november 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Bröderna Carlson satsar på solceller

Bröderna Carlson beslutade sig i somras för att installera solceller på företagets tak, några månader senare satt 126 solcellspaneler uppe.

Problem med OCR-numret på vår faktura för september/oktober

Vi har problem med fakturan, felaktigt OCR-nummer gör att det inte går att betala fakturan från oss för september/oktober. Från fredag den 16 november kommer felet vara avhjälpt och du kommer att kunna betala din faktura som vanligt.

Mina sidor kommer under en period att ha vissa driftproblem

Mina sidor som är ihopkopplat med kundinformationssystemet kommer att bytas. Under en period kommer vi därför ha vissa driftproblem och all information kommer inte att vara synlig eller korrekt.

Marknadsinformation för elhandel oktober

Marknadsinformation för elhandel oktober 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu har vi döpt vårt solcellsfält!

Just nu är vi i full färd med att skapa ett klimatsmart solcellsfält i Munkegärde. När det står klart inom kort kommer det att bestå av 1000 solpaneler som vi garanterar kommer att producera 280 kWh per panel och år. Vi har under en period haft en namntävling där man skulle komma med ett kreativt och passande namnförslag till solcellsfältet, med möjlighet att vinna 2 paneler i 10 år framöver. Det mest lysande förslaget blev Solrosen som flera tävlande har lämnat in. Efter lottning kan vi konstatera att Patrik Olin har vunnit. Grattis och bra jobbat med namn och motivering.

Bo kustnära i Kungälv

Det finns en stor efterfrågan av att bo kustnära i Kungälv och alltfler sommarboenden byggs om till åretruntboende. Detta ställer högre krav på infrastruktur som till exempel avlopp, vatten, fiber och elnät.

Marknadsinformation för elhandel september

Markandsinformation för elhandel september 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Årets första storm på väg mot Bohuslän

Hösten är i antågande och årets första storm verkar närma sig. I samband med detta så fördubblar vi vår beredskap för elnät mot normalt. Den förstärkta beredskapen gäller från fredag 21 september och över helgen.

Vi kommer att leverera 24 fiberförbindelser till HI3G

Samarbetet med Netwest har nu gett resultat och Kungälv Energi Stadsnät kommer att leverera alla fiberförbindelserna till den internationella operatören HI3G. I dagsläget är 24 förbindelser beställda varav 16 kommer att levereras redan under 2018. Vi på Kungälv Energi och Netwest är väldigt stolta över det förtroende som HI3G gett oss.

Hjälp oss att bygga platsvarumärket Kungälv!

Vilka är Kungälvs främsta styrkor och hur ska vi marknadsföra Kungälv i framtiden? Att förknippas med positiva känslor och associationer blir allt viktigare för platser i den hårda konkurrensen om invånare, företag och besökare. Under 2018/2019 ska vi skapa en gemensam plattform för hur vi ska berätta om Kungälv och med det väcka intresse och nyfikenhet i vår omvärld. Vi vill då självklart ha just din hjälp!

Vinnare av teckningstävlingen

Under våren har vi haft en teckningstävling för skolor i Kungälv. Tävlingen riktade sig till elever i årskurs 4-9 där uppgiften var att designa ett elskåp med temat vad Kungälv är för dem. Det kom in 150 tävlingsbidrag och det var fyra skolor som medverkade; Thorildskolan, Sandbackaskolan, Tunge skola och Övre Fontinskolan. På Energidagen utsåg vi fyra vinnare som, förutom att få en kopia av sin teckning på elskåpen, vann varsitt Guldkort på Liseberg.

Lysande bussreklam

Just nu rullar Kungälvs lokalbussar runt med ett lysande budskap. Visste du att endast 0,01 % av alla byggnader i Kungälv har solceller på taket? Det vill vi ändra på! Genom oss kan du både installera solceller på eget tak och hyra solcellsandelar i vårt solcellsfält som står klart i höst. Hör av dig till oss så hjälper vi till att hitta vilken lösning som passar bäst för dig.

Nu blir det lättare att ladda elbilen i Kungälv

Idag finns det över 50 000 laddbara bilar i Sverige. För att möta ett växande behov av laddstationer och göra det enklare för Kungälvsborna att välja elbil framför bensin- eller dieselbil installerar vi nu fler laddstationer runt om i Kungälv. Vid McDonalds och Nya Resecentrum är de redan uppe och färdiga att användas inom kort.