Fiberinformation

Uppdatering av stadsnätet

Kungälv Energi arbetar kontinuerligt med att uppdatera fibernätet så att det alltid håller högsta standard vad gäller kvalitet, kapacitet och säkerhet. Såväl i tätort som på landsbygd ska du som är ansluten till Stadsnätet alltid kunna ta del av digitaliseringens alla möjligheter.

Sverige har höga mål för snabbt bredband

Enligt regeringens bredbandsstrategi bör hela Sverige ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2025. Här i Kungälvs kommun har vi kommit en bra bit på vägen då 89 procent hade tillgång till minst 100 Mbit/s via fiber i oktober 2021. Fakta från bredbandskartan.se

Fiber för framtidssäkrad kommunikation

Att ansluta sin fastighet till fibernätet är att framtidssäkra sin kommunikation - oavsett vilken kapacitet på bredband som krävs i framtiden klarar fibernätet av att leverera det. Det som begränsar idag är inte själva fibern utan den teknik som sitter centralt, vilken relativt enkelt kan uppgraderas.

Kopparn försvinner

Har du telefoni och internet via kopparkabel idag? På lång sikt är det tydligt uttalat att kopparn ska bort och ersättas med fiber samt mobila tekniker. Hör av dig till oss om du fått besked att din kopparkabel ska tas bort, så tittar vi på hur du kan ansluta dig till Stadsnätet.

Fiber ger mer än 4G - 5G

Du kanske tänker att 4G eller till och med 5G är lösningen för ditt behov av data. Sanningen är att mobila tekniker är bra för de som inte kan få fiber och som bor på platser där det är fri sikt utan att något skymmer signalerna. Trängseln i de mobila näten kan dock ställa till det och försämra dina tjänsters kapacitet.

Billigare månadskostnad

Om du idag har fast telefoni, TV kanaler via antenn eller internet via ADSL, kan din månadskostnad ofta bli lägre med fiber. Jämför dina nuvarande kostnader med våra olika bredbandstjänster i Tjänsteguiden.

Värdeökning för fastigheten

Fiber till din fastighet kan vara avgörande för att du ska kunna sälja till ett bra pris den dagen det blir aktuellt. Investeringen går ofta att lägga in i bottenlånet på ditt huslån om du har utrymme för det. Fiberanslutning anses numera ofta som en självklarhet och på längre sikt, när andra fastigheter på marknaden har fiber, kanske det blir som att sälja ett hus utan indragen el.

Vill du veta mer om bredband och alla dess möjligheter, gå gärna in på PTS och läs mer om bredbandsstrategin 

  Sidan uppdaterades: