Fiberinformation

Uppdatering av stadsnätet

Under 2021 uppgraderade vi den sista f.d. fiberföreningen som Kungälv Energi har övertagit. Nu har vi byggt om totalt 23 f.d. föreningsnät och över 3 200 kunder har fått ny kundutrustning. Dessutom har näten uppgraderats med ny teknik för att vi ska kunna fortsätta leverera kvalitativa tjänster med höga hastigheter. Såväl i tätorter som på landsbygden.

Sverige har höga mål för snabbt bredband

Enligt regeringens bredbandsstrategi bör 95 procent av alla hushåll och företag i Sverige ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2025. Här i Kungälvs kommun har vi kommit en bra bit på vägen och uppvisar 78,52 procent med tillgång till minst 100 Mbit/s.

Fiber för framtidssäkrad kommunikation

Att ansluta sin fastighet till fibernätet är att framtidssäkra sin kommunikation - oavsett vilken kapacitet på bredband som krävs i framtiden klarar fibernätet av att leverera det. Det som begränsar idag är inte själva fibern utan den teknik som sitter centralt, vilken relativt enkelt kan uppgraderas. 

Kopparn försvinner

Har du telefonin och internet via kopparkabel idag? På lång sikt är det tydligt uttalat att kopparn ska bort och ersättas med fiber samt mobila tekniker. 

Fiber ger mer än 4G

Du kanske tänker att 4G är lösningen för ditt behov av data. Sanningen är att 4G är en bra teknik för de som har täckning, men det är ofta dyrt för konsumenter och erbjuder sällan fri datamängd. Trängseln i nätet kommer högst troligen att öka och försämra kapaciteten i 4G näten. 

Billigare månadskostnad

Om du har fast telefoni, TV kanaler via antenn och internet via ADSL idag, kan din månadskostnad bli flera hundralappar lägre med fiber. Jämför dina nuvarande kostnader med våra bredbandstjänster i Tjänsteguiden. 

Värdeökning för fastigheten

Fiber till din fastighet kan vara avgörande för att du ska kunna sälja till ett bra pris den dagen det blir aktuellt. Investeringen går ofta att lägga in i bottenlånet på ditt huslån om du har utrymme för det. Den yngre generationen efterfrågar fiber och på lång sikt, när andra fastigheter på marknaden har fiber, kanske det blir som att sälja ett hus utan indragen el.

Vill du veta mer om bredband och dess möjligheter, gå gärna in på: www.pts.se/bredbandsnytta

  Sidan uppdaterades: