Tillgänglighet

Här har vi samlat information om hur tillgänglig vår webbplats är och hur du kan anpassa den efter dina egna önskemål. Du kan också ta del av vår tillgänglighetsredogörelse och rapportera problem som du upptäcker som inte har beskrivits här.

 Tillgänglighetsredogörelse

Det är viktigt att alla människor, oavsett funktionshinder och behov, kan ta del av informationen på vår webbplats. Kungälv Energi arbetar löpande med att göra webbplatsen så tillgänglig som möjligt.

Anpassa webbplatsen

Alla har vi olika behov och våra designval kanske inte passar alla. Vi ger därför varje besökare möjligheten att anpassa webbplatsen utifrån de egna behoven.

Färgtema

Med hjälp av anpassafunktionen kan du som besökare själv ställa in det färgtema du tycker bäst om. Via olika teman byter du färg på bakgrunder, ikoner och textlänkar.

Textstorlek, radavstånd och typsnitt

Under anpassafunktionen kan du byta från standarstypsnitt utan seriffer till ett typsnitt med seriffer. Du kan också ställa in ett längre radavstånd samt större teckensnitt.

Snabbkommandon

På Funkas webbplats finns snabbkommandon som du kan använda för att hitta viktig information och nyttiga funktioner direkt. Hur du använder snabbkommandon varierar något mellan olika webbläsare och operativsystem, men i Windows håller du i de flesta webbläsare ner tangenten märkt ”ALT” på ditt tangentbord samtidigt som du trycker på den snabbtangent du vill aktivera. I Mac OS håller du ner tangenten märkt med ”CTRL” och trycker på den snabbtangent du vill aktivera. I flera webbläsare måste du trycka på ”Enter”-tangenten för att aktivera valet. Genom att trycka snabbkommandot talar du om för webbläsaren att sätta fokus på en speciell länk, för att sedan följa länken måste du trycka på ”Enter”

Följande snabbkommandon används på vår webbplats:

  • ALT+0 eller ALT+o  - Om webbplatsen
  • ALT+1 eller ALT+h - Startsidan
  • ALT+3 eller ALT+m - Webbkarta
  • ALT+4 eller ALT+s - Sök
  • ALT+5 eller ALT+f - FAQ
  • ALT+6 eller ALT+H - Hjälp/Anpassningar
  • ALT+7 eller ALT+c – Kontakt
  • ALT+8 eller ALT+j – Juridisk information
  • ALT+S - Hoppa över navigeringen och gå direkt till textinnehållet
  • ALT+n - Hoppa till navigeringen

Samma snabbkommandon används på många webbplatser.

Pdf-filer

En del material på webbplatsen är publicerat i pdf-format. För att kunna läsa pdf-filer måste du ha ett program som heter Adobe Reader. Det är gratis och du kan ladda ner det från Adobes webbplats.

Ladda ner Adobe Reader, öppnas i nytt fönster