Utbetalning av elstöd

Nu är det snart dags för utbetalning av elstöd till privatpersoner i elområde 3 och 4.

Du får elstöd om ditt namn stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. Hur mycket du får beror på elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021–30 september 2022.

För att få elstödet snabbast möjligt ska du anmäla ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister senast den 13 februari. Här kan du också kontrollera om du redan har ett konto anmält i Swedbanks kontoregister. Det gäller även dig som är kund i Swedbank.
Om du inte anmäler ditt konto får du pengarna ändå, men det tar lite längre tid. Du behöver inte vara kund eller bli kund hos Swedbank för att anmäla konto för utbetalning

Nedan hittar du länken till Swedbank för att registrera konto:

https://www.swedbank.se/privat/betala-och-overfora/konton/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister.html

Du som får pension från Pensionsmyndigheten får elstödet till det konto som finns anmält där. Du behöver inte anmäla kontot till Swedbank.

Om du inte har anmält något konto i Swedbanks kontoregister, så kontrollerar Försäkringskassan om det finns ett bankkonto registrerat hos Försäkringskassan eller som ovan, hos Pensionsmyndigheten, och betalar elstödet dit.

Hittar Försäkringskassan inget konto så skickar de en utbetalningsavi. Avin är kostnadsfri att lösa in online. Om du löser in den hos ett ombud tillkommer en avgift. För att lösa in avin använder du ovanstående länk.

Utbetalningarna kommer påbörjas den 20:e februari, men det kan dröja någon vecka innan alla kunder har fått sitt elstöd.

Läs mer hos Försäkringskassan.se 

  Sidan skapades: