Ett fiberrikare liv

Stadsnäts uppdrag är att i samarbete med kommunen och våra andra nyttigheter inom Kungälv Energi förlägga fiber för all tänkbar datatrafik. Dels för de behov som finns idag, och dels för de i framtiden. Vårt Stadsnät ska vara robust, driftsäkert och tryggt.

Här nedan kan du få mer information om vad som gäller för just dig:

 

Villaägare
Fiber rätt in i villan

Gör som andra villaägare och säkra er bostad för framtiden. I samlad kraft har ni som enskilda villaägare möjlighet att ansluta era fastigheter till fiberoptik och få tillgång till det lokala Stadsnätet och dess tjänster. Med en fiberanslutning från Kungälv Energi Stadsnät får du tillgång till tjänster och underhållning med ljusets hastighet.

Att bygga en ny infrastruktur kostar pengar, vilket gör det alldeles för dyrt att ansluta villor en och en. Det förutsätter ett intresse från villaägarna i området och att man tecknar avtal om att ansluta sig. När vi når en tillräcklig anslutningsgrad bygger vi ut fiberoptiken i området. Sök på din adress för att se om ditt område har blivit upplagt som fokusområde.

Villaområden

Priset per anslutning i ett definierat område är beroende av områdets unika förutsättningar. Pris för just ditt område finner du under anslut dig på vår portal. 

Enskild villa och efteranslutning

Pris för att ansluta en enskild villa till Kungälv Energi Stadsnät tas fram vid förfrågan och startar på 39 500 kr. Priset är beroende av lokala förutsättningar såsom markunderlag och existerande fiber i området. Kungälv Energi tillämpar inte rotavdrag.

Serviceavgift

För villaanslutningar tillkommer en serviceavgift för fibernätet på 99 kr per månad. Denna kostnad betalar du dock endast om du har en aktiv tjänst, dvs internet, TV eller telefoni.

Bli kontaktperson

Varje område kommer att behöva en eller fler kontaktpersoner som kan fungera som en förbindelselänk mellan oss och de boende. Anmäl dig som kontaktperson för ditt villaområde så kan du medverka till att området blir uppkopplat. Kontakta oss och berätta vilket område du vill bli kontaktperson för.

Kungälvsbostäder
Ta klivet in i framtiden!

Vi har byggt det modernaste bredbandsnätet som finns. Med massor av underhållning, nöje och vardagsnytta i ljusets hastighet rakt ur din vägg! Kungälv Energi Stadsnät är öppet vilket betyder att det råder fri konkurrens mellan alla tjänsteleverantörer och att du kan välja de tjänster du vill ha utan att vara låst. Kungälv Energi Stadsnät står för fibernätet, medan du fyller det med innehåll utifrån dina behov. Det finns internettjänster för dig som vill surfa, maila och betala räkningar, men även för dig som behöver en värstingtjänst på upp till 1 Gbit/s i båda riktningar, och allt däremellan.

Konkurrensen leder till bättre service, lägre priser och ett ständigt förbättrat utbud. Jämför priser och innehåll och gör därefter ditt val i Tjänsteguiden där du finner allt du behöver veta. Uppsägningstiden är kort, så du kan enkelt byta tjänsteleverantör. Aktuell uppsägningstid finner du under respektive tjänsteleverantör i Tjänsteguiden.

Hjälp och support

Har du frågor eller funderingar kring vad de olika tjänsteleverantörerna erbjuder, eller vill ha hjälp att beställa rekommenderar vi dig att ta kontakt med leverantörernas respektive kundtjänst. Kontaktuppgifter hittar du i Tjänsteguiden under respektive leverantör.

Problem med inkoppling?
Så här kopplar du upp dig

Fastighetsägare
Öppet Stadsnät för fastighetsägare

Kapaciteten i Stadsnätet är i princip obegränsad. Du investerar i en framtidssäker lösning som ger dig hög och utbyggnadsbar kapacitet, hög leveranssäkerhet och total valfrihet för dig och dina hyresgäster. Tekniken kommer vara grunden för all typ av kommunikation, såsom TV, Internet och telefoni, samt bereder väg för alla idéer och lösningar inom det intelligenta hemmet och fastighetsautomation.

Hyresgästens valfrihet

Det handlar om hyresgästens valfrihet, som innebär att du överlåter till hyresgästen att själv välja sina bredbandstjänster - lika självklart som att var och en väljer sin egen morgontidning. Som fastighetsägare finns det möjlighet att överlåta valet av TV-lösning till hyresgästen, men också möjlighet till kollektiv TV-lösning.

Tre steg för fiberanslutning

Steg 1: Fiberanslutning till fastigheten
Från Stadsnätets backbonenät byggs områdesnät, till vilket villaområden och fastigheter ansluts. När du beställer en anslutning drar vi fram och förser din fastighet med en fiberanslutning. För denna fastighetsanslutning betalar du ett engångsbelopp, en investering i fastigheter.

Steg 2: Fastighetsnät
Nästa steg är att förse fastigheten med ett fastighetsnät som ser till att hyresgästerna får tillgång till Stadsnätet. Ett fastighetsnät kan byggas antingen med kopparkablar eller rekommendationsvis med ett mer framtidssäkert fibernät. Som fastighetsägare kan du välja att bygga nätet själv med annan entreprenad, eller så kan Kungälv Energi Stadsnät hjälpa dig.

Steg 3: Uppkoppling av hyresgästerna
När slutligen fiberutrustningen monterats i lägenheterna kan hyresgästerna börja använda sin fiberanslutning. Varje hyresgäst kan nu utifrån eget behov och intresse välja sina tjänster.

 

Bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar

Bor du i en bostadsrättsförening eller i en samfällighetsförening är det föreningens styrelse som för diskussionen om fiberanslutning med Kungälv Energi Stadsnät. Som medlem i föreningen kan du påverka och lyfta frågan till styrelsen.

Intresseanmälan för föreningen

Är du styrelsens kontaktperson i frågan kan du klicka på länken nedan och göra en intresseanmälan. Vi kontaktar dig då för ett personligt möte där och en besiktning av förutsättningarna. Därefter får du ett avtalsförslag och beslutsunderlag för fortsatt diskussion.

Intresseanmälan för föreningen

Knuffa på din förening

Som boende i föreningen kan du påverka din styrelse. Via Anslut dig kan du skicka en ”Knuffa-på-anmälan”. När tillräckligt många gjort det kontaktar vi styrelsen och berättar om intresset som finns inom föreningen.

Knuffa på din förening

Hyreslägenheter
Alla som har en anslutning till Stadsnätet har:
  • Full valfrihet att välja vilka leverantörer de önskar använda.
  • Trygghet eftersom nätet klarar även framtidens kapacitetskrav.
  • Tillgång till ett supersnabbt lokalt nätverk med snabba utfarter till Internet.
  • En växande mångfald med tjänster.
Knuffa på

Om fastigheten inte är ansluten kan du tillsammans med andra hyresgäster kontakta er fastighetsägare och framföra ert intresse. Dessutom kan ni skicka en Knuffa på anmälan till oss. Ange vilken adress du har och vem som är din fastighetsägare/hyresvärd. Vi tar då kontakt med fastighetsägaren och berättar mer om vad en fiberanslutning innebär.

Företag
Bandbredd att växa i

Kungälv Energi Stadsnät erbjuder fiber till företag i form av fiberanslutningar, kapacitetstjänster och svartfiber. Med detta utbud kan vi hitta en lösning som passar just ert kommunikationsbehov. Data skickas i ljusets hastighet och företag erbjuds flera alternativa lösningar.

Fiberanslutning

Med en fiberanslutning får man en stabil internetuppkoppling med symmetrisk hastighet, skicka och ta emot data med samma hastighet och bli av med flaskhalsarna.

Kapacitet

Kapacitetstjänsterna levereras mellan två eller flera punkter, med kapacitet utifrån behov och önskemål. Utmärkt vid tex tjänster som hosting.

Svartfiber

Det finns möjlighet att hyra fiberpar, så kallad svartfiber. Kungälv Energi Stadsnät hyr ut fiberpar till vilken kunden kopplar egen kommunikationsutrustning och styr kapaciteten i nätet.

Kontakta oss för mer information

 

Tjänsteguiden 

Du bestämmer själv vem som ska leverera Internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster till ditt hem. Du väljer en tjänsteleverantör och tjänster direkt i Tjänsteguiden, tecknar avtal med dem och får fakturan direkt från tjänsteleverantören.

  Sidan uppdaterades: