Vi fortsätter sätta färg på Kungälv

I ett försök att sätta färg på Kungälv har vi nu avtäckt ett konstverk signerat Kungälvskonstnären Hanna Kastl-Lungberg. Hanna fick i uppdrag av Kungälv Energi, representerat av Marknadschef Lars Andersson på bilden, att upprätta ett verk på teknikhuset som styr trafikljusen vid Mimers Hus. 

Hanna studerade musik på Mimers hus men ändrade inriktning och utbildade sig till designer vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon tog examen 2017 och har sedan dess arbetat med grafisk design, konst och muralmålningar. De senaste 2,5 åren har Hanna spenderat mycket tid i Los Angeles och det var där hon fick sina första möjligheter att utöva street art. Man kan bland annat hitta hennes konst på en stor vägg i stadens Arts District och på ett elskåp i Hollywood.

Nu är Hanna bosatt hemma i Sverige igen och har precis färdigställt målningen i Kungälv som är hennes första muralmålning i Sverige, och hon hoppas på att det ska leda till fler uppdrag på hemmaplan.

"Illustrationen är inspirerad av Kungälv och skapad med några av stadens kännetecken i åtanke, men i min egen tolkning. Min konst är ofta abstrakt och består av mycket starka färger och lekfulla former, vilket gestaltas tydligt i detta projekt."
/ Hanna

Mer information om Hanna hittar du på, instagram.com/hanna.k.l/  eller hannakl.com 

  Sidan skapades: