Nyheter

Frukostföreläsning: Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen

Ta kontroll över energin - Vätgas och bränsleceller som en del av lösningen.

Snabbladdaren har fått ny dekor och är öppen igen

Snabbladdaren vid McDonalds har nu fått ny dekor och är öppen som vanligt igen. Visste du att det är gratis att ladda din elbil i snabbladdaren, i alla fall till den 17 oktober 2019.

Snabbladdaren stängd den 9 - 11 januari för ny dekor

Snabbladdaren vid McDonalds kommer att vara stängd mellan onsdagen den 9 januari till fredagen den 11 januari på grund av att den kommer få ny dekor. Öppnar igen för laddning som vanligt den 11 januari kl. 16.00.

Marknadsinformation för elhandel december

Marknadsinformation för elhandel december 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Jobba hos oss - Nu söker vi Ledare till Eldrift och mätning

Kungälv Energi AB är ett kommunägt bolag med verksamhet inom eldistribution, elhandel, fjärrvärme, elproduktion, fiber och gatubelysning. Vi är idag 80 anställda och vi utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att kunna bidra till kommunens attraktionskraft för boende och näringsliv. Nu söker vi: Ledare till Eldrift och mätning för vår elnätsavdelning.

Framtidstryggt och kostnadseffektivt elnät

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att elnätsavgifterna i Kungälv ligger under medel i Sverige sedan många år tillbaka. Detta är vi givetvis mycket stolta över då vi arbetar aktivt med att hålla en prisbild som är jämn och förutsägbar till våra kunder. Att inte ta ut mer avgifter än nödvändigt och vara prisvärda är en självklarhet.

Prisvärd och 100% fossilfri värme

Den årliga Nils Holgersson-undersökningen, som sammanfattar olika driftkostnader för ett typhus i Sveriges samtliga 290 kommuner, visar att Fjärrvärmepriset i Kungälv ligger under medelpriset i Sverige sedan några år tillbaka. Vi är stolta över att vi samtidigt har en 100 % fossilfri produktion av värmen i Kungälv och därmed erbjuder våra kunder ett av de klimatsmartaste valen som finns att tillgå samt god service som ingår i priset.

Energiskatt på el

Från och med den 1 januari 2019 ska energiskatt för elektrisk kraft betalas med 34,7 öre/kWh. Detta innebär en höjning med 1,6 öre/kWh jämfört med 2018.

Marknadsinformation för elhandel november

Marknadsinformation för elhandel november 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Bröderna Carlson satsar på solceller

Bröderna Carlson beslutade sig i somras för att installera solceller på företagets tak, några månader senare satt 126 solcellspaneler uppe.

Problem med OCR-numret på vår faktura för september/oktober

Vi har problem med fakturan, felaktigt OCR-nummer gör att det inte går att betala fakturan från oss för september/oktober. Från fredag den 16 november kommer felet vara avhjälpt och du kommer att kunna betala din faktura som vanligt.

Mina sidor kommer under en period att ha vissa driftproblem

Mina sidor som är ihopkopplat med kundinformationssystemet kommer att bytas. Under en period kommer vi därför ha vissa driftproblem och all information kommer inte att vara synlig eller korrekt.

Marknadsinformation för elhandel oktober

Marknadsinformation för elhandel oktober 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu har vi döpt vårt solcellsfält!

Just nu är vi i full färd med att skapa ett klimatsmart solcellsfält i Munkegärde. När det står klart inom kort kommer det att bestå av 1000 solpaneler som vi garanterar kommer att producera 280 kWh per panel och år. Vi har under en period haft en namntävling där man skulle komma med ett kreativt och passande namnförslag till solcellsfältet, med möjlighet att vinna 2 paneler i 10 år framöver. Det mest lysande förslaget blev Solrosen som flera tävlande har lämnat in. Efter lottning kan vi konstatera att Patrik Olin har vunnit. Grattis och bra jobbat med namn och motivering.

Bo kustnära i Kungälv

Det finns en stor efterfrågan av att bo kustnära i Kungälv och alltfler sommarboenden byggs om till åretruntboende. Detta ställer högre krav på infrastruktur som till exempel avlopp, vatten, fiber och elnät.

Marknadsinformation för elhandel september

Markandsinformation för elhandel september 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Årets första storm på väg mot Bohuslän

Hösten är i antågande och årets första storm verkar närma sig. I samband med detta så fördubblar vi vår beredskap för elnät mot normalt. Den förstärkta beredskapen gäller från fredag 21 september och över helgen.

Vi kommer att leverera 24 fiberförbindelser till HI3G

Samarbetet med Netwest har nu gett resultat och Kungälv Energi Stadsnät kommer att leverera alla fiberförbindelserna till den internationella operatören HI3G. I dagsläget är 24 förbindelser beställda varav 16 kommer att levereras redan under 2018. Vi på Kungälv Energi och Netwest är väldigt stolta över det förtroende som HI3G gett oss.

Hjälp oss att bygga platsvarumärket Kungälv!

Vilka är Kungälvs främsta styrkor och hur ska vi marknadsföra Kungälv i framtiden? Att förknippas med positiva känslor och associationer blir allt viktigare för platser i den hårda konkurrensen om invånare, företag och besökare. Under 2018/2019 ska vi skapa en gemensam plattform för hur vi ska berätta om Kungälv och med det väcka intresse och nyfikenhet i vår omvärld. Vi vill då självklart ha just din hjälp!

Vinnare av teckningstävlingen

Under våren har vi haft en teckningstävling för skolor i Kungälv. Tävlingen riktade sig till elever i årskurs 4-9 där uppgiften var att designa ett elskåp med temat vad Kungälv är för dem. Det kom in 150 tävlingsbidrag och det var fyra skolor som medverkade; Thorildskolan, Sandbackaskolan, Tunge skola och Övre Fontinskolan. På Energidagen utsåg vi fyra vinnare som, förutom att få en kopia av sin teckning på elskåpen, vann varsitt Guldkort på Liseberg.

Lysande bussreklam

Just nu rullar Kungälvs lokalbussar runt med ett lysande budskap. Visste du att endast 0,01 % av alla byggnader i Kungälv har solceller på taket? Det vill vi ändra på! Genom oss kan du både installera solceller på eget tak och hyra solcellsandelar i vårt solcellsfält som står klart i höst. Hör av dig till oss så hjälper vi till att hitta vilken lösning som passar bäst för dig.

Nu blir det lättare att ladda elbilen i Kungälv

Idag finns det över 50 000 laddbara bilar i Sverige. För att möta ett växande behov av laddstationer och göra det enklare för Kungälvsborna att välja elbil framför bensin- eller dieselbil installerar vi nu fler laddstationer runt om i Kungälv. Vid McDonalds och Nya Resecentrum är de redan uppe och färdiga att användas inom kort.