Nyheter

Bröderna Carlson satsar på solceller

Bröderna Carlson beslutade sig i somras för att installera solceller på företagets tak, några månader senare satt 126 solcellspaneler uppe.

Problem med OCR-numret på vår faktura för september/oktober

Vi har problem med fakturan, felaktigt OCR-nummer gör att det inte går att betala fakturan från oss för september/oktober. Från fredag den 16 november kommer felet vara avhjälpt och du kommer att kunna betala din faktura som vanligt.

Mina sidor kommer under en period att ha vissa driftproblem

Mina sidor som är ihopkopplat med kundinformationssystemet kommer att bytas. Under en period kommer vi därför ha vissa driftproblem och all information kommer inte att vara synlig eller korrekt.

Marknadsinformation för elhandel oktober

Marknadsinformation för elhandel oktober 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu har vi döpt vårt solcellsfält!

Just nu är vi i full färd med att skapa ett klimatsmart solcellsfält i Munkegärde. När det står klart inom kort kommer det att bestå av 1000 solpaneler som vi garanterar kommer att producera 280 kWh per panel och år. Vi har under en period haft en namntävling där man skulle komma med ett kreativt och passande namnförslag till solcellsfältet, med möjlighet att vinna 2 paneler i 10 år framöver. Det mest lysande förslaget blev Solrosen som flera tävlande har lämnat in. Efter lottning kan vi konstatera att Patrik Olin har vunnit. Grattis och bra jobbat med namn och motivering.

Bo kustnära i Kungälv

Det finns en stor efterfrågan av att bo kustnära i Kungälv och alltfler sommarboenden byggs om till åretruntboende. Detta ställer högre krav på infrastruktur som till exempel avlopp, vatten, fiber och elnät.

Marknadsinformation för elhandel september

Markandsinformation för elhandel september 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Årets första storm på väg mot Bohuslän

Hösten är i antågande och årets första storm verkar närma sig. I samband med detta så fördubblar vi vår beredskap för elnät mot normalt. Den förstärkta beredskapen gäller från fredag 21 september och över helgen.

Vi kommer att leverera 24 fiberförbindelser till HI3G

Samarbetet med Netwest har nu gett resultat och Kungälv Energi Stadsnät kommer att leverera alla fiberförbindelserna till den internationella operatören HI3G. I dagsläget är 24 förbindelser beställda varav 16 kommer att levereras redan under 2018. Vi på Kungälv Energi och Netwest är väldigt stolta över det förtroende som HI3G gett oss.

Hjälp oss att bygga platsvarumärket Kungälv!

Vilka är Kungälvs främsta styrkor och hur ska vi marknadsföra Kungälv i framtiden? Att förknippas med positiva känslor och associationer blir allt viktigare för platser i den hårda konkurrensen om invånare, företag och besökare. Under 2018/2019 ska vi skapa en gemensam plattform för hur vi ska berätta om Kungälv och med det väcka intresse och nyfikenhet i vår omvärld. Vi vill då självklart ha just din hjälp!

Vinnare av teckningstävlingen

Under våren har vi haft en teckningstävling för skolor i Kungälv. Tävlingen riktade sig till elever i årskurs 4-9 där uppgiften var att designa ett elskåp med temat vad Kungälv är för dem. Det kom in 150 tävlingsbidrag och det var fyra skolor som medverkade; Thorildskolan, Sandbackaskolan, Tunge skola och Övre Fontinskolan. På Energidagen utsåg vi fyra vinnare som, förutom att få en kopia av sin teckning på elskåpen, vann varsitt Guldkort på Liseberg.

Lysande bussreklam

Just nu rullar Kungälvs lokalbussar runt med ett lysande budskap. Visste du att endast 0,01 % av alla byggnader i Kungälv har solceller på taket? Det vill vi ändra på! Genom oss kan du både installera solceller på eget tak och hyra solcellsandelar i vårt solcellsfält som står klart i höst. Hör av dig till oss så hjälper vi till att hitta vilken lösning som passar bäst för dig.

Nu blir det lättare att ladda elbilen i Kungälv

Idag finns det över 50 000 laddbara bilar i Sverige. För att möta ett växande behov av laddstationer och göra det enklare för Kungälvsborna att välja elbil framför bensin- eller dieselbil installerar vi nu fler laddstationer runt om i Kungälv. Vid McDonalds och Nya Resecentrum är de redan uppe och färdiga att användas inom kort.