Full fart för fiber i centrala Kungälv

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Vårt fiberprojekt Ett fiberrikare liv har nu fått upp ångan rejält! Projektet grundar sig på det nationella målet att 90 procent av invånarna ska ges tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s. Kungälvs kommuns vision sammanfaller med det nationella målet och Kungälv Energi planerar att bygga upp till 2 000 anslutningar per år tills målet är uppfyllt.

Fiberarbetet i områdena Södra Tega, Enerkullen, Munkegärde och Ulvegärde håller nu på att avslutas av One Oak, vår totalentreprenör som utför arbetet. Villaområdet Guntorp Östra i Kode är klart, tillsammans med bostadsrättsföreningar på Solvagnsgatan och Situlagatan.

Just nu schaktas det för fullt i centrala Kungälv (mellan busstationen och Bäckgatan) och i Bergås. Samtidigt som det pågår planering för fiberdragning i Norra Tega och i Bagaregärdet.

Vi på Kungälv Energi har nu själva tagit över arbetsledningen för att på så sätt ha mer kontroll över det arbetet som utförs av våra ramavtalsleverantörer. Under arbetet kommer vi vara på era gator och vi är medvetna om att det ibland ställer till olägenheter då våra maskiner är stora och gator måste stängas av. Vi gör vårt bästa för att ändå skapa trygghet genom avspärrningar och tillfälliga återställningar av gator som sedan ska asfalteras.

Vi är glada över att det finns ett så stort intresse för fiber och vi kommer nu lägga in en extra växel för att kunna ansluta fler områden. Under oktober månad kommer vi sända ut beställningsavtal till ett flertal villaområden där vi ser att intresset för fiber är högt. Gå gärna in på vår hemsida och anmäl ditt intresse så att just ditt område kan få fiber.


Soliga hösthälsningar,
Kungälv Energi

  Sidan skapades: