Fjärrvärmen ger trygghet på historisk mark

Notera att denna artikel/nyhet är gammal. Hela eller delar av informationen i denna nyhet kan därför vara inaktuell eller felaktig.

Nu bygger Förbo 51 nya hyreslägenheter avsedda för dig som är 70 år eller äldre på Kvarnkullen i centrala Kungälv. De fyra husen knyts samman av ett inglasat orangeri som kommer att bli en av flera mötesplatser. Tanken är att du som hyresgäst ska kunna bo kvar länge och känna dig trygg - ett tryggt boende helt enkelt.  Vi på Kungälv Energi är stolta över att ha fått uppdraget att leverera miljövänlig och trygg fjärrvärme till Förbo.

Kvarnkullen är en älskad plats i Kungälv, vissa förknippar Kvarnkullen med dans, andra med midsommarfirande! Människor har hållit igång på Kvarnkullen sedan yngre stenåldern, det visar utgrävningar.

Här tror arkeologerna också att Bohus fästnings s.k. kungsladugård låg. Kungsladugården finns belagd i skriftliga källor mellan 1350–1620-talet. Våra fjärrvärmerör är byggda för att vara i drift i minst hundra år och vi hoppas att framtidens arkeologer ska hitta dem och imponeras av hur kloka och miljövänliga Kungälvsborna var redan på 2010-talet!

  Sidan skapades: