Nyheter

Nu flyttar vi alla våra kunder

Nu byter vi till ett nytt och bättre kundinformationssystem, CST/Zynergy, för att även i framtiden kunna behålla en hög servicenivå till dig som kund. Ett kundinformationssystem hanterar bland annat fakturor och mätvärden. Bytet kan medföra att handläggningstiden när du kontaktar oss kan bli något längre än vanligt under de kommande tre veckorna.

Jobba hos oss - Nu söker vi fyra nya medarbetare

Kungälv Energi AB är ett kommunägt bolag med verksamhet inom eldistribution, elhandel, fjärrvärme, elproduktion, fiber och gatubelysning. Vi är idag 80 anställda och vi utvecklar kontinuerligt vår verksamhet för att kunna bidra till kommunens attraktionskraft för boende och näringsliv. Nu söker vi fyra nya medarbetare.

Bo kustnära i Kungälv

Det finns en stor efterfrågan av att bo kustnära i Kungälv och alltfler sommarboenden byggs om till åretruntboende. Detta ställer högre krav på infrastruktur som till exempel avlopp, vatten, fiber och elnät.

Marknadsinformation för elhandel september

Markandsinformation för elhandel september 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Årets första storm på väg mot Bohuslän

Hösten är i antågande och årets första storm verkar närma sig. I samband med detta så fördubblar vi vår beredskap för elnät mot normalt. Den förstärkta beredskapen gäller från fredag 21 september och över helgen.

Vi kommer att leverera 24 fiberförbindelser till HI3G

Samarbetet med Netwest har nu gett resultat och Kungälv Energi Stadsnät kommer att leverera alla fiberförbindelserna till den internationella operatören HI3G. I dagsläget är 24 förbindelser beställda varav 16 kommer att levereras redan under 2018. Vi på Kungälv Energi och Netwest är väldigt stolta över det förtroende som HI3G gett oss.

Avbrott Stadsnät - Nu är felet avhjälpt

Nu är problemet avhjälpt och vi ska stärka upp i vårt system så att det inte händer igen. Vi uppmanar alla kunder att starta om digitalboxar för tv eller routers för datorer.

Hjälp oss att bygga platsvarumärket Kungälv!

Vilka är Kungälvs främsta styrkor och hur ska vi marknadsföra Kungälv i framtiden? Att förknippas med positiva känslor och associationer blir allt viktigare för platser i den hårda konkurrensen om invånare, företag och besökare. Under 2018/2019 ska vi skapa en gemensam plattform för hur vi ska berätta om Kungälv och med det väcka intresse och nyfikenhet i vår omvärld. Vi vill då självklart ha just din hjälp!

Marknadsinformation för elhandel augusti

Marknadsinformation för elhandel augusti 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vi ska bidra till Kungälvs hållbara utveckling

"Vi vill kunna erbjuda alla människor möjligheten att få sin energi från solen, även de som bor i lägenhet." Robert Anréasson är projektledare för Kungälv Energis nya solcellsfält i Munkegärde och han tror att klimatsmart energiförsörjning är en avgörande fråga för mänskligheten.

Vinden orsakar strömavbrott

Den kraftiga vinden har orsakat flera nedfallande träd på elledningarna vilket har lett till flera strömavbrott runt om i Kungälv. Felsökning pågår och vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan.

Arbetet är i full gång

Nu är de i full gång med reparationsarbetet på Vindrosen. Ett team från olika delar av Europa har kommit hit för den inte helt enkla uppgiften med att ta ner rotorn, lossa på vingarna och byta bladlagren.

Ökad driftsäkerhet för Vindrosen

För att vårt vindkraftverk Vindrosen ska få ännu bättre driftsäkerhet ska bladlagren i vingarna bytas ut. Detta innebär att vingarna kommer att plockas ner med hjälp av en stor lyftkran som lyfter ner rotorn, lossar vingarna och byter bladlagren.

Marknadsinformation för elhandel juli

Marknadsinformation för elhandel juli 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Öppettider Midsommar

Öppettider Midsommarhelgen. Torsdag 21 juni - Öppet till kl. 12.00. Fredag 22 juni (Midsommarafton) - Stängt. Trevlig midsommar!

Stort grattis till elcykeln!

Stort grattis till Caroline Enstedt som vann vår poängpromenad under Energidagen! Hon fick alla rätt och vann därmed en elcykel från Kungälvs Motor och Cykel (värde ca. 18 000).

Pressrelease

 I fredags fick vi ett samtal om en katt som klättrat upp i en elstolpe i Vena. Den hade då suttit där uppe i två dagar utan att kunna komma ner. Som tur var slutade allting väl och två av våra montörer kunde hjälpa till att få ner katten.

Marknadsinformation för elhandel juni

Marknadsinformation för elhandel juni 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vinnare av teckningstävlingen

Under våren har vi haft en teckningstävling för skolor i Kungälv. Tävlingen riktade sig till elever i årskurs 4-9 där uppgiften var att designa ett elskåp med temat vad Kungälv är för dem. Det kom in 150 tävlingsbidrag och det var fyra skolor som medverkade; Thorildskolan, Sandbackaskolan, Tunge skola och Övre Fontinskolan. På Energidagen utsåg vi fyra vinnare som, förutom att få en kopia av sin teckning på elskåpen, vann varsitt Guldkort på Liseberg.

Lysande bussreklam

Just nu rullar Kungälvs lokalbussar runt med ett lysande budskap. Visste du att endast 0,01 % av alla byggnader i Kungälv har solceller på taket? Det vill vi ändra på! Genom oss kan du både installera solceller på eget tak och hyra solcellsandelar i vårt solcellsfält som står klart i höst. Hör av dig till oss så hjälper vi till att hitta vilken lösning som passar bäst för dig.

Vinnare av poängpromenad

Grattis till alla segrarna i poängpromenaden under Kungälv Energidagen! Här hittar du alla frågor och de rätta svaren.

Energidagen

Tack till alla som kom och deltog i Kungälv Energidagen i fredags! Det var helt klart den varmaste Energidagen hittills men trots det var det väldigt många som kom till våra olika aktiviteter. De rätta svaren på poängpromenaden och vinnare av en elcykel kommer att presenteras inom kort.

Marknadsinformation för elhandel maj

Marknadsinformation för elhandel maj 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Kungälv Energidagen 1 juni

Den 1 juni är det återigen dags för Kungälv Energidagen. Det är en dag då vi åker ut och gör något bra för alla kungälvsbor. Vi ger tillbaka lite av den energi ni ger till oss helt enkelt. I år har vi ett fullspäckat program och vi kommer att synas på lite olika platser runt om i Kungälv.

Minimässa om solceller

Imorgon onsdag kl 18-20 kommer vi att vara med på en minimässa om solceller i Kommunhuset. Klockan 18.30 går solenergiveteranen Lars Andrén igenom hur en solcellsinstallation går till, hela vägen från idé till färdig anläggning. Föreläsningen håller på i ca 1 timma och innan och efter finns installatörer på plats för att svara på frågor. Där är vi med och vi svarar självklart på era funderingar kring både installation av egna solceller och om det nya solcellsfältet i Munkegärde. Välkommen!

Öppettider Kristi Himmelsfärd

Denna veckan har vi stängt kontoret på torsdag och fredag. Felanmälan är som vanligt öppen dygnet runt tel: 0303 – 596 00.

Nu blir det lättare att ladda elbilen i Kungälv

Idag finns det över 50 000 laddbara bilar i Sverige. För att möta ett växande behov av laddstationer och göra det enklare för Kungälvsborna att välja elbil framför bensin- eller dieselbil installerar vi nu fler laddstationer runt om i Kungälv. Vid McDonalds och Nya Resecentrum är de redan uppe och färdiga att användas inom kort.

Nu blir det bättre fart på landsbygden

Vi jobbar med att uppdatera vårt öppna stadsnät på landsbygden. Det innebär att befintlig utrustning i fibernätet byts ut för att klara högre hastigheter och fler tjänster. Uppdateringen pågår områdesvis i det f.d. fiberföreningsnätet under 2 år. De fastigheter som ännu inte är anslutna kan ansluta sig till fiber efter att uppdateringen är avklarad i respektive område.

Vi kommer utföra flygbesiktning av högspänningsledningar

Flygbesiktningen kommer att ske från den 23 april och framåt. Besiktningen kommer att genomföras för att upptäcka eventuella okända skador och för att förebygga framtida fel på ledningarna. Besiktningen kommer att ske med hjälp av helikopter på låg höjd och vi ber er därför att ha överseende med eventuella störningar i samband med detta. Avisering till kunder som har anmält sig till vår SMS-avisering kommer att få meddelande på morgonen innan start för besiktning.

Marknadsinformation för elhandel april

Marknadsinformation för elhandel april 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Rollsbo Open är inställt

Vi är väldigt ledsna över att meddela att Rollsbo Open som skulle gått av stapeln den 14 april kommer att bli inställt. Det var många intresserade företag som vill vara med, men dessvärre uppfyllde vi inte det antal som krävs för att genomföra arrangemanget.

Ladda batterierna i Kungälv

Den vackra naturen, havet och den klarblå himmeln över Kungälv är gratis. Visste du att det även är gratis att ladda din elbil i snabbladdaren vid McDonalds, i alla fall till den 17 oktober 2019? Du kan teckna elavtal med oss och ladda bilen hemma med 100 procent förnybar energi. Är du kungälvsbo eller har vägarna förbi har du det lite bättre än andra.

Glad påsk

Skärtorsdag har vi öppet kontoret mellan 7.00 - 12.00. Vi har sedan stängt över påskhelgen och öppnar igen som vanligt på tisdag 3 april.

Upprustning av elnätet

Äntligen kommer våren och vi ska rusta upp delar av elnätet i Jörlanda. I samband med att IP-Only bygger ett helt nytt fibernät i Jörlanda passar vi på att följa med. Förbättringen av elnätet består i att ersätta äldre luftledningar och stationer med ett nytt jordkabelnät, då vi kommer ha dubbel inmatning för att minska eventuella avbrottstider.

Earth Hour

På lördag är det Earth Hour, världens största miljömanifestation, och vi kommer tillsammans med kommunen finnas på plats i Mimers hus och svara på frågor om solceller och ge klimattips mellan kl 12-15. På kvällen, under själva Earth hour, anordnar Kungälvs kommun ett fackeltåg som utgår från Västra parken kl 20 för att sedan avslutas med en ljuskonsert i Kungälvs kyrka.

Välkommen till en lysande solcellskväll!

Imorgon, 21 mars, har vi solcellsmöte på Mimers Hus i Kungälv. Vi kommer bland annat att prata om det nya solcellsfältet som ska byggas i Munkegärde, men även informera om hur det fungerar att installera solceller på det egna taket. Om du är intresserad av att hyra eller köpa solceller är detta något du inte vill missa! Mötet börjar kl 18.00 i hörsal 2 och det krävs ingen föranmälan.

Marknadsinformation för elhandel mars

Marknadsinformation för elhandel mars 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor eller funderingar kring elavtal.

Energiskatten har flyttat

Denna månaden är det många som får sin första faktura sedan flytten av energiskatten till elnätsbolaget som skedde 1 januari 2018. Om du får el och elnätsavgift på samma faktura märker du antagligen ingen förändring. Får du däremot olika fakturor kommer fakturan från din elhandlare vara lägre och elnätsfakturan högre. Flytten av skatten innebär alltså inte några ökade kostnader för dig som kund.

Hyr din egen sol

Vi planerar att bygga 1 000 solcellspaneler på Munkgärdefältet som ska hyras ut till våra kunder. Det innebär att alla kan få sin energi från solen, inte bara villaägare och företagare, utan även de som bor i lägenhet och de som inte har ett hus lämpligt för solpaneler. Över 100 personer har redan anmält sitt intresse och installationen kan förhoppningsvis påbörjas redan i år. Man kan teckna upp till 80 procent av sin årsförbrukning och vi garanterar 280 kWh/panel och år.

Internet of things

Internet of things är föremål som har försetts med sensorer och internetuppkoppling för att kunna kommunicera med varandra och utbyta data. I december satte vi upp den första sensorn på Åsebergsmasten som ett första steg i utvecklingen av att göra Kungälv till en smartare stad!

Marknadsinformation för elhandel februari

Marknadsinformation för elhandel februari 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor eller funderingar kring elavtal.

Fler elbilsladdare i Kungälv

Nu ska det bli avsevärt många fler laddstationer för elbilar i kommunen. Vi har fått beviljat bidrag från Klimatklivet för att bygga 49 laddstolpar à 22 kW. Varje stolpe har två uttag vilket innebär totalt 98 laddplatser. De första kommer att sättas upp på resecentrum, där det blir fem.

Bidrag för att köpa elcykel

Från och med den 1 februari 2018 kan du som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel söka bidrag hos Naturvårdsverket. Bidraget ska ge fler människor möjlighet att byta bilen mot ett mer miljövänligt transportmedel och på så sätt bidra till minskade utsläpp, mindre trängsel och mindre buller. Du kan få 25 procent av priset på fordonet eller maximalt 10 000 kr.

Marknadsinformation för elhandel januari

Marknadsinformation för elhandel januari 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu får vårt miljöarbete mer sting

Bin är unika, ingen annan kan göra deras arbete. Genom pollineringsarbetet är de en förutsättning för det mesta av livsmedelsproduktionen och för den biologiska mångfalden. Förmodligen skulle vi inte överleva på lång sikt utan dessa små, hårt arbetande varelser. Vi har därför startat ett samarbete med företaget Seegreen och bidrar därigenom aktivt till att öka antalet bin.

Solcellsstödet höjs

Regeringen höjer solcellsstödet från 20 till 30 procent för privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Det innebär att alla som får stöd beviljat efter den 1 januari 2018 får det högre stödet. Privatpersoner får nu alltså samma mängd stöd som företag, som har kunnat ansöka om 30 procent stöd på investeringskostnaden sedan 2015.

Ny faktura, samma pengar

Från 1 januari 2018 fakturerar vi, ditt elnätsföretag, dig för energiskatten på el. Tidigare har denna skatt fakturerats av ditt elhandelsföretag. Flytten av skatten innebär inte några ökade kostnader för dig. Riksdagen har beslutat att skatteskyldigheten för energiskatt på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen från den 1 januari 2018.

Marknadsinformation för elhandel december

Marknadsinformation för elhandel december 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Elnätsavgifter från den 1 januari 2018

Orsak till höjning: Mycket nybyggnation i Kungälvs kommun och stora investeringar för att få ännu tryggare leveranser till våra kunder.

Marknadsinformation för elhandel november

Marknadsinformation för elhandel november. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vi kör på biogas

Nu har vi fått våra tre första montörsbilar som går på biogas. Arbetet fortsätter med att skapa ett fossilfritt Kungälv. Dessutom har vi nu ny dekor på våra bilar som för fram vårt budskap om ett fossilfritt Kungälv.

Kvällsmys i LED-ljus

Byt ut din uteplatsbelysning mot energieffektiva LED-lampor. De lever dessutom längre än både lågenergi- och halogenlampor. Under en LED-lampas livslängd (10 watt) sparar du in 516 kg CO2-utsläpp jämfört med en glödlampa (60 watt). Du minskar dessutom elräkningen med 2000 kronor under lampans livslängd.

Marknadsinformation för elhandel oktober 2017

Marknadsinformation för elhandel oktober 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Grattis och bra kämpat

Grattis säger vi till Alexandra som vann 5-kampen under Öppet hus. 

En ny effektiv rökgaskondensor monteras i Munkegärdeverket

Lagom till höstsäsongen installerar vi nu en ny rökgaskondensor i Munkegärdeverket. Värmeväxlaren som väger 8 ton kommer att ge Kungälv effektiv och fossilfri fjärrvärme i många år framöver.  

Strömavbrott i Centrala Kungälv och Komarken lördagen den 30 september

Lördagen 30 september klockan 07.32 drabbades stora delar av Centrala Kungälv och Komarken av ett strömavbrott på grund av ett kabelfel.

Marknadsinformation för elhandel september 2017

Marknadsinformation för elhandel september 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nya priser för Fjärrvärme från 1 november 2017

Den nya prismodellen som lanseras 1 november 2017 är avvägd så att våra kunder som kollektiv betraktat får ett neutralt kostnadsutfall jämfört med tidigare prismodell. Tidigare prislista som gällt för kunder i Närvärmenäten upphör att gälla.

Segrarna i 5-kampen under vårt Öppna hus

Bra kämpat alla som deltog i tävlingen och grattis till segrarna och speciellt Julia som tog hem förstapriset i barnens 5-kamp, en heldag på Liseberg. Alexandra tog hem förstapriset i 5-kampen, en elcykel från Kungälvs Motor och Cykel.

Öppet hus blev en succé!

Nästan 800 besökare kom till vårt Öppna hus på Byggmästaregatan den gångna helgen. Det tycker vi naturligtvis är jätteroligt.

Tekniska problem med vår fasta telefoni

 

Marknadsinformation för elhandel augusti 2017

Marknadsinformation för elhandel augusti 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Få energi från solen

Med solceller blir du mindre beroende av elmarknaden, producerar allt eller det mesta av din egen el och sänker dina energikostnader. Det här är för dig som gillar Kungälv, solen, en bra affär och ett ovanligt bekymmersfritt liv.

Trevlig sommar!

Ett tips är att besöka utebadet vid Skarpe Nord i centrala Kungälv som har öppet, måndag - söndag från kl.10.00 - 19.30 fram tills den 18 augusti. Värmen sponsras av oss på Kungälv Energi. Vi hoppas att du får en trevlig och fin sommar!

Marknadsinformation för elhandel juli 2017

Marknadsinformation för elhandel juli 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Marknadsinformation för elhandel juni 2017

Marknadsinformation för elhandel juni 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

KOLLA INNAN DU GRÄVER

Gå in på ledningskollen.se. Skapa ett konto och knappa in information om var du ska gräva. Sedan går en fråga till dem som äger ledningar i området. De återkommer med information om hur du kan undvika att gräva fel. Enkelt!

Sappa blir ny tjänsteleverantör från 1 juli 2017

Efterfrågan att få Sappa som ny tjänsteleverantör har varit stor hos Kungälvsborna och från och med den 1 juli 2017 blir detta verklighet då Sappa äntligen går in i Kungälv Energi Stadsnät med både IPTV och bredband.

Marknadsinformation för elhandel maj 2017

Marknadsinformation för elhandel maj 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Energiskatten på el höjs 1 juli 2017

Riksdagen beslutade den 17 maj om förändrade skattesatser avseende energiskatten på el. Skattesatsen höjs i två steg med start den 1 juli 2017. I det första steget höjs skattesatsen med 3,0 öre per kilowattimme till 32,5 öre per kilowattimme.

Stort grattis till Cecilia Odén

Vi har haft en tävling tillsammans med Pirate Rock där man skulle byta bort en energitjuv i hemmet mot en elcykel och därmed bidra till en bättre miljö. Vinnaren blev Cecilia Odén som nu har erhållit vinsten i tävlingen, en elcykel från Crescent.

Marknadsinformation för elhandel april 2017

Marknadsinformation för elhandel april 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu är Snabbladdaren tillbaka igen intill nya McDonald's

Nu är Snabbladdaren tillbaka igen intill nya McDonald's. Glöm inte att du kan ladda din elbil i snabbladdaren avgiftsfritt och med 100% förnybar energi i tre år.

Earth Hour - Tillsammans för klimatet

Lördagen den 25 mars klockan 20.30 till 21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och agera för klimatet du också! I Kungälvs kyrka klockan 20.30 till 21.30 blir det ensembler från Kulturskolan och gospelgrupp ur Riverside Gospel som underhåller men också tal av Elisabeth Mattson och Per-Olof Holm. Det är fri entré. Mer information om Earth Hour 2017 finns på WWF:s hemsida: www.wwf.se.

Marknadsinformation för elhandel mars 2017

Marknadsinformation för elhandel mars 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Hur mycket el får man för en semla?

En semla på ett café kostar ca 30 kr. Om man köper el istället räcker det till: Att ladda mobiltelefonen varje natt i ett helt år, kostnad 20 kr. Duscha varmt i 10 minuter, kostnad 6 kr. Spela Xbox eller PS4 i 10 timmar och kolla på TV i 12 timmar, kostnad 4 kr. Trevlig fettisdag och hoppas att du får en ljuvlig semla!

Marknadsinformation för elhandel februari 2017

Marknadsinformation för elhandel februari 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Underhållsröjning av kraftledningsgator under våren

Vi kommer med hjälp av entreprenör Röjkraft att utföra underhållsröjning av ledningsgator under våren, fordonen kommer att vara skyltade med Kungälv Energi AB. Fastigheter i områdena: Solberga, Aröd, Timmervik, Jörlanda och Romelanda kommer att beröras av detta.

Marknadsinformation för elhandel januari 2017

Marknadsinformation för elhandel januari 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Idag firar vi Elens dag!

För visst förtjänar elen att ha en egen dag? Utan den skulle inte vår vardag funka. Tack vare den är vårt liv ljusare, tryggare, lättare, friskare, roligare och mycket mycket mer.

Ny prismodell för fjärrvärmekunder mellan taxa 2-5 införs 1 november 2017

Vi har efter en noggrann utredning och dialog med våra kunder beslutat att införa en ny prismodell för fjärrvärme från och med den 1 november 2017.

Allt ljus på Kungälv

Kungälv Energi tar över ägande och drift av all gatubelysning i Kungälv från 1 januari. Precis som tidigare har kommunen ansvar för planering av ny gatubelysning och beslut om nyinvesteringar. Förhoppningsvis kommer du att uppleva kommunen lite ljusare framöver.

Marknadsinformation för elhandel december 2016

Marknadsinformation för elhandel december 2016. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Förändring av elpriset

Riksdagen har beslutat om höjd kvotplikt från 23,1 procent till 24,7 procent. Detta innebär att elcertifikatsavgiften för dig med ett rörligt elpris höjs från 4 öre/kWh till 5 öre/kWh från och med den 1 december 2016. Höjd energiskatt från den 1 januari 2017. Den nya energiskatten blir 29,5 öre/kWh från dagens skatt på 29,2 öre/kWh.

Upphandling

Vi på Kungälv Energi AB annonserar för ledningsröjning inom Kungälv Energis nätområde. Uppdraget gäller i 4 år.

Fiskgjusarnas nya bostad börjar ta form

Kungälvsornitologerna har nu byggt färdigt boplattformen för fiskgjusarna. Den är konstruerad av galvaniserade järndetaljer, en plattform av tryckimpregnerat trallvirke och på detta ligger ett lager av grenar som utgör grunden för fiskgjusarnas bo.

Marknadsinformation för elhandel november 2016

Marknadsinformation för elhandel november 2016. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal. För att se aktuella priser gå vidare till vår elhandel.

Solcellsandelar

Ge bort andelar i solen. Känner du någon riktig soldyrkare? Ett presenttips är då att ge bort en andel i vårt solenergifält. Solenergi är riktig närvärme eftersom det bara tar åtta minuter från källan (solen) till solcellerna i Kungälv  

Marknadsinformation för elhandel oktober 2016

Marknadsinformation för elhandel, oktober 2016.

Förbereds för nya tomter i Lundby

Vi är nu i full färd med att rasera cirka 500 meter luftledningsnät och istället gräva ner kabel under jord för att möjliggöra 6 nya tomter med villor som kommer att byggas i Lundby.

Vår satsning på vädersäkring av elnätet fortsätter

Vi kommer under hösten 2016 med hjälp av entreprenör att utföra underhållsröjning av ledningsgator i området kring: Bastö, Gillholmen, Fjällsholmen, Kråkerön, Brattön, Lövön och Ramsön.

Vi hjälper fiskgjusen med bostad

Flera av våra svenska rovfåglar har i dag svårt att hitta lämpliga stora träd för sina fågelbon. Därför har vi på Kungälv Energi beslutat oss för att hjälpa en av dem på traven, Fiskgjusen.

Den goda och miljövänliga stadsdelen på Kongahälla byggs med 100% förnybar fjärrvärme!

Nu har Kungälv Energi kopplat in den nya stamledningen som ska försörja Kongahälla med fjärrvärme för uppvärmning och varmvatten.

Månadsanalys

Marknadsinformation för elhandel augusti 2016.

Mycket billigare att klippa gräset med el!

En gräsklippare som går på el är inte bara mycket tystare än en som går på bensin. Klippkostnaden med en eldriven gräsklippare är dessutom bara cirka 10 % jämfört med en bensindriven - alltså 90 % lägre.

Nu installerar vi en av fem nya transformatorstationer på Kongahällatomten

Nu installerar vi en av fem nya transformatorstationer som kommer att försörja Kongahällatomten med ström och fiber. Varje transformatorstation kommer att leverera cirka 3 000 Ampere ut på elnätet vilket motsvarar ström till cirka 3 000 lägenheter.

Månadsanalys

Marknadsinformation för elhandel juli 2016.

Snabbladdaren i Kungälv

Snabbladdaren är igång från och med vecka 28. Glöm inte att du kan ladda din elbil i snabbladdaren avgiftsfritt och med 100% förnybar energi i tre år. 

Ett säkrare elnät och nytt fibernät

Tryggare leveranser när vi gräver ner elkabel i Trankärr, Marieberg och Mariebergsliden med omnejd. Vi kommer även bygga nya transformatorstationer och förlägga optoslang för fibernätet.

Fjärrvärme byggs ut till Sparråsskolan

Med anledning av att Sparråsskolan byggs expanderar vi fjärrvärmenätet i området. Skolan (F-3) och ett allaktivitetshus med fullstor idrottshall är nu under uppförande i Ytterbys mest expansiva område. 

Månadsanalys

Marknadsinformation för elhandel juni 2016.

Energidagen

Vi vill tacka alla som deltog och besökte oss under Kungälv Energidagen och hjälpte oss att göra denna energirika dag till den succé den blev. Mycket roligt!

Missa inte Kungälv Energidagen 3 juni

Missa inte Kungälv Energidagen 3 juni. Vid nybyggda Kotten i Fontin bjuder vi klockan 11-15 på fika samt kuliga aktiviteter för stora och små. Bland annat en poängpromenad där du kan vinna en elcykel. Klockan 10-14 blir det nygrillade hamburgare och korv vid Vita Fläcken men också spännande aktiviteter och tävlingar. Och såklart mycket mer!

Snabbladdaren vid McDonald’s måste flyttas tillfälligt

Snabbladdaren vid McDonald’s måste flyttas tillfälligt för byggnationerna som pågår. I morgon torsdagen den 19 maj kommer snabbladdaren att stängas av, ca. 4 veckor, efter det kommer den att vara placerad längre söderut på Kongahällatomten, nära Kongahällavägen.

Nu förbättrar vi el och fibernät i Toreby Harestad

Nu förbättrar vi el- och fibernätet i Toreby Harestad genom att bygga två nya elstationer, i samband med detta kopplar vi också bort känsliga elledningar och ersätter med 1 km ny vädersäker kabel under jord. Vi gräver även ner framtidssäker fiber i området som en samordningsvinst.

Månadsanalys för elhandel maj 2016

Sommaren kommer att bli betydligt dyrare i år än i fjol då det finns betydligt mindre vatten att tillgå i kraftsystemet. Det har varit mindre nederbörd och vattenkraften har körts hårdare i år vilket minskar vattentillgången. I spåren av stigande bränslepris och en ökad efterfrågan räknar vi också med ett stigande pris på kontrakten för de närmaste åren.

Öppettider för kundservice under kristi himmelsfärd

Öppettider under Kristi himmelsfärd: Onsdagen den 4 maj öppet som vanligt. Torsdagen den 5 maj (Kristi himmelsfärds dag) stängt. Fredagen den 6 maj stängt.

Underhållsröjning av ledningsgator

Vi kommer med hjälp av entreprenör att utföra underhållsröjning av ledningsgator i området kring: Skåra, Lahälla, Ödsmålsmosse, Rörtången, Åseby, Torp och Årsnäs. Fastigheter i området kan eventuellt komma att beröras. Arbetet utförs dagtid klockan 07.00 till 16.00 och kommer pågå till den 31 maj 2016.

Månadsanalys för elhandel april 2016

Spotpriset steg i mars jämfört med februari. Det främsta skälet till detta var en ökad efterfrågan då vädret var kallare än föregående rekordvarma månad. Utfallet var något varierande mellan de olika elområdena med en prisuppgång på 2,3 öre/kWh i SE1, Luleå och i SE2, Sundsvall. SE3, Stockholm, steg med 1,8 öre/kWh och slutligen blev SE4, Malmö, 2 öre/kWh dyrare. Även terminspriserna steg något under månaden vilket ger en indikation på högre pris på spotpriset än tidigare och det höjer även priset på nya fastprisavtal. Terminspriserna påverkades av mindre nederbörd än normalt vilket försvagade den hydrologiska balansen. I sin tur gav det producenterna en bättre kontroll på vattnet då den förväntade vårfloden blir mindre.

Få kraft på årets fest!

Sätt ett gigantiskt kryss i kalendern den 3 juni. Då är det nämligen dags för årets stora Energidag! Förra gången bjöd vi på massvis med trevligheter såsom 600 hamburgare, 100 surdegsbröd, 40 tårtor, musik, elbilkörning och så satt vi oss själva i arbete och anlade en vacker 120 meter lång stig från Grindklykan till Gamla Kungälvsvägen. I år ska vi försöka överträffa detta!

Med husdjur och häxor på fästningen

TÄVLING! Motivera varför du vill ha årskort till Bohus fästning, så kan du bli en av 20 vinnare! Skriv till info@kungalvenergi.se. 26 mars, alltså påskafton, är det säsongspremiär på Bohus fästning! Under påskafton och påskdagen fylls fästningen med djur och aktiviteter för barn och vuxna. På påskafton anordnas en parad för alla påskkärringar och påskgubbar med en mängd överraskningar.

Fjärrvärmen ger trygghet på historisk mark

Nu bygger Förbo 51 nya hyreslägenheter avsedda för dig som är 70 år eller äldre på Kvarnkullen i centrala Kungälv. De fyra husen knyts samman av ett inglasat orangeri som kommer att bli en av flera mötesplatser. Tanken är att du som hyresgäst ska kunna bo kvar länge och känna dig trygg - ett tryggt boende helt enkelt. Vi på Kungälv Energi är stolta över att ha fått uppdraget att leverera miljövänlig och trygg fjärrvärme till Förbo.

Expansion av fjärrvärmen i Arntorp fortsätter!

Vi välkomnar Oscar Instrument AB som en ny fjärrvärmekund med strategisk placering ute i Arntorp. Som fjärrvärmeleverantör har vi varit engagerade i projektet sedan år 2014 och vi vill nu med värme önska företaget all lycka i verksamhetens nybyggda lokaler.

Sugen på ett klurigt mobilspel?

Ladda ner Svensk Energis nya spel Drivkraft till din mobil och testa dina kunskaper. Drivkraft är ett pusselspel som utmanar din klurighet och planeringsförmåga och går ut på att koppla ihop och lysa upp Sverige så att vi får el överallt, landskap för landskap. Helst ska det ske på så få drag som möjligt. Ladda ner spelet, som heter Drivkraft, på Google Play eller App store (det är såklart gratis) och utmana dig själv, dina vänner eller familjen. Med det här spelet vill Svensk Energi visa på värdet och vikten av tillgången till el och samtidigt inspirera intresserade att söka sig till den framtidsbransch som el och energi är.

Alltele besöker boende i lägenheter och villor som är anslutna till fiber

En av tjänsteleverantörerna i vårt öppna stadsnät, Alltele, har för närvarande en kampanj och vill gärna berätta om sitt erbjudande. Vi är positiva till att våra tjänsteleverantörer är aktiva med att utveckla och förbättra sitt erbjudande gentemot våra fiberanslutna kunder. Allteles hembesöks-team besöker under oktober och november boende i lägenheter och villor anslutna till Kungälv Energi’s öppna stadsnät. Besöken sker mellan kl. 13.00-21.00. Representanterna bär alltid kläder med logga samt ID-bricka. På ID-brickan finns telefonnummer till ansvarig som kan verifiera att säljaren arbetar för Alltele.

Nu förstärker vi vår värmereserv

Sedan år 2008 har Kungälv Energi och Göteborg Energi ett samarbete som innebär att vi kan överföra värme mellan fjärrvärmenäten via en värmeväxlarstation placerad i Älvparken. Genom att vi nu uppgraderat värmeväxlarstationen till en högre effekt kan vi i större grad överföra värmereserver mellan näten om någon driftstörning skulle inträffa under årets kalla period. Vi har därigenom skapat en kraftigt förbättrad leveranstrygghet till en rimlig kostnad.

Full fart för fiber i centrala Kungälv

Vårt fiberprojekt Ett fiberrikare liv har nu fått upp ångan rejält! Projektet grundar sig på det nationella målet att 90 procent av invånarna ska ges tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s. Kungälvs kommuns vision sammanfaller med det nationella målet och Kungälv Energi planerar att bygga upp till 2 000 anslutningar per år tills målet är uppfyllt.