Gamla Nyheter

Avbrott Stadsnät - Nu är felet avhjälpt

Nu är problemet avhjälpt och vi ska stärka upp i vårt system så att det inte händer igen. Vi uppmanar alla kunder att starta om digitalboxar för tv eller routers för datorer.

Marknadsinformation för elhandel augusti

Marknadsinformation för elhandel augusti 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vi ska bidra till Kungälvs hållbara utveckling

"Vi vill kunna erbjuda alla människor möjligheten att få sin energi från solen, även de som bor i lägenhet." Robert Anréasson är projektledare för Kungälv Energis nya solcellsfält i Munkegärde och han tror att klimatsmart energiförsörjning är en avgörande fråga för mänskligheten.

Vinden orsakar strömavbrott

Den kraftiga vinden har orsakat flera nedfallande träd på elledningarna vilket har lett till flera strömavbrott runt om i Kungälv. Felsökning pågår och vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan.

Arbetet är i full gång

Nu är de i full gång med reparationsarbetet på Vindrosen. Ett team från olika delar av Europa har kommit hit för den inte helt enkla uppgiften med att ta ner rotorn, lossa på vingarna och byta bladlagren.

Ökad driftsäkerhet för Vindrosen

För att vårt vindkraftverk Vindrosen ska få ännu bättre driftsäkerhet ska bladlagren i vingarna bytas ut. Detta innebär att vingarna kommer att plockas ner med hjälp av en stor lyftkran som lyfter ner rotorn, lossar vingarna och byter bladlagren.

Marknadsinformation för elhandel juli

Marknadsinformation för elhandel juli 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Öppettider Midsommar

Öppettider Midsommarhelgen. Torsdag 21 juni - Öppet till kl. 12.00. Fredag 22 juni (Midsommarafton) - Stängt. Trevlig midsommar!

Stort grattis till elcykeln!

Stort grattis till Caroline Enstedt som vann vår poängpromenad under Energidagen! Hon fick alla rätt och vann därmed en elcykel från Kungälvs Motor och Cykel (värde ca. 18 000).

Pressrelease

 I fredags fick vi ett samtal om en katt som klättrat upp i en elstolpe i Vena. Den hade då suttit där uppe i två dagar utan att kunna komma ner. Som tur var slutade allting väl och två av våra montörer kunde hjälpa till att få ner katten.

Marknadsinformation för elhandel juni

Marknadsinformation för elhandel juni 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vinnare av poängpromenad

Grattis till alla segrarna i poängpromenaden under Kungälv Energidagen! Här hittar du alla frågor och de rätta svaren.

Energidagen

Tack till alla som kom och deltog i Kungälv Energidagen i fredags! Det var helt klart den varmaste Energidagen hittills men trots det var det väldigt många som kom till våra olika aktiviteter. De rätta svaren på poängpromenaden och vinnare av en elcykel kommer att presenteras inom kort.

Marknadsinformation för elhandel maj

Marknadsinformation för elhandel maj 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Kungälv Energidagen 1 juni

Den 1 juni är det återigen dags för Kungälv Energidagen. Det är en dag då vi åker ut och gör något bra för alla kungälvsbor. Vi ger tillbaka lite av den energi ni ger till oss helt enkelt. I år har vi ett fullspäckat program och vi kommer att synas på lite olika platser runt om i Kungälv.

Minimässa om solceller

Imorgon onsdag kl 18-20 kommer vi att vara med på en minimässa om solceller i Kommunhuset. Klockan 18.30 går solenergiveteranen Lars Andrén igenom hur en solcellsinstallation går till, hela vägen från idé till färdig anläggning. Föreläsningen håller på i ca 1 timma och innan och efter finns installatörer på plats för att svara på frågor. Där är vi med och vi svarar självklart på era funderingar kring både installation av egna solceller och om det nya solcellsfältet i Munkegärde. Välkommen!

Öppettider Kristi Himmelsfärd

Denna veckan har vi stängt kontoret på torsdag och fredag. Felanmälan är som vanligt öppen dygnet runt tel: 0303 – 596 00.

Nu blir det bättre fart på landsbygden

Vi jobbar med att uppdatera vårt öppna stadsnät på landsbygden. Det innebär att befintlig utrustning i fibernätet byts ut för att klara högre hastigheter och fler tjänster. Uppdateringen pågår områdesvis i det f.d. fiberföreningsnätet under 2 år. De fastigheter som ännu inte är anslutna kan ansluta sig till fiber efter att uppdateringen är avklarad i respektive område.

Marknadsinformation för elhandel april

Marknadsinformation för elhandel april 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Rollsbo Open är inställt

Vi är väldigt ledsna över att meddela att Rollsbo Open som skulle gått av stapeln den 14 april kommer att bli inställt. Det var många intresserade företag som vill vara med, men dessvärre uppfyllde vi inte det antal som krävs för att genomföra arrangemanget.

Ladda batterierna i Kungälv

Den vackra naturen, havet och den klarblå himmeln över Kungälv är gratis. Visste du att det även är gratis att ladda din elbil i snabbladdaren vid McDonalds, i alla fall till den 17 oktober 2019? Du kan teckna elavtal med oss och ladda bilen hemma med 100 procent förnybar energi. Är du kungälvsbo eller har vägarna förbi har du det lite bättre än andra.

Glad påsk

Skärtorsdag har vi öppet kontoret mellan 7.00 - 12.00. Vi har sedan stängt över påskhelgen och öppnar igen som vanligt på tisdag 3 april.

Upprustning av elnätet

Äntligen kommer våren och vi ska rusta upp delar av elnätet i Jörlanda. I samband med att IP-Only bygger ett helt nytt fibernät i Jörlanda passar vi på att följa med. Förbättringen av elnätet består i att ersätta äldre luftledningar och stationer med ett nytt jordkabelnät, då vi kommer ha dubbel inmatning för att minska eventuella avbrottstider.

Earth Hour

På lördag är det Earth Hour, världens största miljömanifestation, och vi kommer tillsammans med kommunen finnas på plats i Mimers hus och svara på frågor om solceller och ge klimattips mellan kl 12-15. På kvällen, under själva Earth hour, anordnar Kungälvs kommun ett fackeltåg som utgår från Västra parken kl 20 för att sedan avslutas med en ljuskonsert i Kungälvs kyrka.

Välkommen till en lysande solcellskväll!

Imorgon, 21 mars, har vi solcellsmöte på Mimers Hus i Kungälv. Vi kommer bland annat att prata om det nya solcellsfältet som ska byggas i Munkegärde, men även informera om hur det fungerar att installera solceller på det egna taket. Om du är intresserad av att hyra eller köpa solceller är detta något du inte vill missa! Mötet börjar kl 18.00 i hörsal 2 och det krävs ingen föranmälan.

Marknadsinformation för elhandel mars

Marknadsinformation för elhandel mars 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor eller funderingar kring elavtal.

Energiskatten har flyttat

Denna månaden är det många som får sin första faktura sedan flytten av energiskatten till elnätsbolaget som skedde 1 januari 2018. Om du får el och elnätsavgift på samma faktura märker du antagligen ingen förändring. Får du däremot olika fakturor kommer fakturan från din elhandlare vara lägre och elnätsfakturan högre. Flytten av skatten innebär alltså inte några ökade kostnader för dig som kund.

Hyr din egen sol

Vi planerar att bygga 1 000 solcellspaneler på Munkgärdefältet som ska hyras ut till våra kunder. Det innebär att alla kan få sin energi från solen, inte bara villaägare och företagare, utan även de som bor i lägenhet och de som inte har ett hus lämpligt för solpaneler. Över 100 personer har redan anmält sitt intresse och installationen kan förhoppningsvis påbörjas redan i år. Man kan teckna upp till 80 procent av sin årsförbrukning och vi garanterar 280 kWh/panel och år.

Internet of things

Internet of things är föremål som har försetts med sensorer och internetuppkoppling för att kunna kommunicera med varandra och utbyta data. I december satte vi upp den första sensorn på Åsebergsmasten som ett första steg i utvecklingen av att göra Kungälv till en smartare stad!

Marknadsinformation för elhandel februari

Marknadsinformation för elhandel februari 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har några frågor eller funderingar kring elavtal.

Fler elbilsladdare i Kungälv

Nu ska det bli avsevärt många fler laddstationer för elbilar i kommunen. Vi har fått beviljat bidrag från Klimatklivet för att bygga 49 laddstolpar à 22 kW. Varje stolpe har två uttag vilket innebär totalt 98 laddplatser. De första kommer att sättas upp på resecentrum, där det blir fem.

Bidrag för att köpa elcykel

Från och med den 1 februari 2018 kan du som köper en elcykel, elmoped eller elmotorcykel söka bidrag hos Naturvårdsverket. Bidraget ska ge fler människor möjlighet att byta bilen mot ett mer miljövänligt transportmedel och på så sätt bidra till minskade utsläpp, mindre trängsel och mindre buller. Du kan få 25 procent av priset på fordonet eller maximalt 10 000 kr.

Marknadsinformation för elhandel januari

Marknadsinformation för elhandel januari 2018. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nu får vårt miljöarbete mer sting

Bin är unika, ingen annan kan göra deras arbete. Genom pollineringsarbetet är de en förutsättning för det mesta av livsmedelsproduktionen och för den biologiska mångfalden. Förmodligen skulle vi inte överleva på lång sikt utan dessa små, hårt arbetande varelser. Vi har därför startat ett samarbete med företaget Seegreen och bidrar därigenom aktivt till att öka antalet bin.

Solcellsstödet höjs

Regeringen höjer solcellsstödet från 20 till 30 procent för privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Det innebär att alla som får stöd beviljat efter den 1 januari 2018 får det högre stödet. Privatpersoner får nu alltså samma mängd stöd som företag, som har kunnat ansöka om 30 procent stöd på investeringskostnaden sedan 2015.

Ny faktura, samma pengar

Från 1 januari 2018 fakturerar vi, ditt elnätsföretag, dig för energiskatten på el. Tidigare har denna skatt fakturerats av ditt elhandelsföretag. Flytten av skatten innebär inte några ökade kostnader för dig. Riksdagen har beslutat att skatteskyldigheten för energiskatt på el ska flyttas från elhandelsföretagen till elnätsföretagen från den 1 januari 2018.

Marknadsinformation för elhandel december

Marknadsinformation för elhandel december 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Elnätsavgifter från den 1 januari 2018

Orsak till höjning: Mycket nybyggnation i Kungälvs kommun och stora investeringar för att få ännu tryggare leveranser till våra kunder.

Marknadsinformation för elhandel november

Marknadsinformation för elhandel november. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Vi kör på biogas

Nu har vi fått våra tre första montörsbilar som går på biogas. Arbetet fortsätter med att skapa ett fossilfritt Kungälv. Dessutom har vi nu ny dekor på våra bilar som för fram vårt budskap om ett fossilfritt Kungälv.

Kvällsmys i LED-ljus

Byt ut din uteplatsbelysning mot energieffektiva LED-lampor. De lever dessutom längre än både lågenergi- och halogenlampor. Under en LED-lampas livslängd (10 watt) sparar du in 516 kg CO2-utsläpp jämfört med en glödlampa (60 watt). Du minskar dessutom elräkningen med 2000 kronor under lampans livslängd.

Marknadsinformation för elhandel oktober 2017

Marknadsinformation för elhandel oktober 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Grattis och bra kämpat

Grattis säger vi till Alexandra som vann 5-kampen under Öppet hus. 

En ny effektiv rökgaskondensor monteras i Munkegärdeverket

Lagom till höstsäsongen installerar vi nu en ny rökgaskondensor i Munkegärdeverket. Värmeväxlaren som väger 8 ton kommer att ge Kungälv effektiv och fossilfri fjärrvärme i många år framöver.  

Strömavbrott i Centrala Kungälv och Komarken lördagen den 30 september

Lördagen 30 september klockan 07.32 drabbades stora delar av Centrala Kungälv och Komarken av ett strömavbrott på grund av ett kabelfel.

Marknadsinformation för elhandel september 2017

Marknadsinformation för elhandel september 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Nya priser för Fjärrvärme från 1 november 2017

Den nya prismodellen som lanseras 1 november 2017 är avvägd så att våra kunder som kollektiv betraktat får ett neutralt kostnadsutfall jämfört med tidigare prismodell. Tidigare prislista som gällt för kunder i Närvärmenäten upphör att gälla.

Segrarna i 5-kampen under vårt Öppna hus

Bra kämpat alla som deltog i tävlingen och grattis till segrarna och speciellt Julia som tog hem förstapriset i barnens 5-kamp, en heldag på Liseberg. Alexandra tog hem förstapriset i 5-kampen, en elcykel från Kungälvs Motor och Cykel.

Öppet hus blev en succé!

Nästan 800 besökare kom till vårt Öppna hus på Byggmästaregatan den gångna helgen. Det tycker vi naturligtvis är jätteroligt.

Tekniska problem med vår fasta telefoni

 

Marknadsinformation för elhandel augusti 2017

Marknadsinformation för elhandel augusti 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Få energi från solen

Med solceller blir du mindre beroende av elmarknaden, producerar allt eller det mesta av din egen el och sänker dina energikostnader. Det här är för dig som gillar Kungälv, solen, en bra affär och ett ovanligt bekymmersfritt liv.

Trevlig sommar!

Ett tips är att besöka utebadet vid Skarpe Nord i centrala Kungälv som har öppet, måndag - söndag från kl.10.00 - 19.30 fram tills den 18 augusti. Värmen sponsras av oss på Kungälv Energi. Vi hoppas att du får en trevlig och fin sommar!

Marknadsinformation för elhandel juli 2017

Marknadsinformation för elhandel juli 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Marknadsinformation för elhandel juni 2017

Marknadsinformation för elhandel juni 2017. Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar kring elavtal.

Solcellsandelar

Ge bort andelar i solen. Känner du någon riktig soldyrkare? Ett presenttips är då att ge bort en andel i vårt solenergifält. Solenergi är riktig närvärme eftersom det bara tar åtta minuter från källan (solen) till solcellerna i Kungälv