Ny prissättning för fjärrvärmekunder mellan taxa 2-5

Nu blir Kungälv kommun rättvisare

Kortfattat kommer det att fungera så här: Om två har samma totalförbrukning får den som har den jämnast fördelad över året lägst totalkostnad. Ojämn förbrukning kostar oss som producerar fjärrvärmen mycket mer vilket såklart påverkar priset, och då tycker vi att det är rättvist att de med jämn förbrukning inte betalar för mycket.

Bli en vinnare

De flesta kommer inte att märka föränd­ringen. Vissa kommer att förlora en smula, andra kommer att tjäna på den. Vi kommer att höra av oss för tips till dem som får hög höjning. Så här du kan bli en av vinnarna: Minska topparna. Ett bra injusterat värme-och ventilationssystem är en bra början. Försök alltså att spara energi (i form av värme i till exempel kranar och element) de dagar som ändå har extrahög förbrukning, såsom riktigt kalla vinterdagar.

Därför blir det billigare med jämn förbrukning

Vid ojämn förbrukning måste vi ändå anpassa kapaciteten till topparna, de dagar med mest förbrukning, inte till genomsnittsförbrukningen. Det är som att ständigt ha en stor (och dyr) bil för att köra hockeylaget två gånger om året.

Om ni köper mindre värme när den är dyrast at producera, blir belöningen ett lägre pris. värmen när den är billigast att producera den kan totalkostnaden hållas nere.

Den nya tekniken med fjärravlästa mätare gör det enklare att se den exakta förbruk­ningen och hur den fördelas över året.

Grattis sommarälskare

Generellt har Kungälv energi väldigt låga sommarpriser (bara 17 öre/kwh) på energi. Dessutom förlänger vi nu sommaren! Kungälvs sommar, alltså perioden med detta låga pris, varar härmed maj-oktober.

 
Därför inför vi ny prissättning:
  • Rättvist. Kostnaden baseras helt på uppmätt förbrukning.
  • Mer exakt. Kostnaden följer förbrukningen bättre än tidigare.
  • Enklare att förstå. Nya upplägget är mer logiskt, tycker vi i alla fall!
  • Sparvänlig på rätt sätt. Energibesparing leder till kostnadssänkning för både dig som företagskund och för oss.

Har du frågor så tveka inte att ringa 0303 - 23 93 00.

  Sidan uppdaterades: